Elicopterul SMURD salvează vieți la Constanța

118
Elicopterul SMURD salvează vieți la Constanța - elicoptersmurd-1368029973.jpg
De la inaugurarea punctului de lucru aerian SMURD la Constanța, elicopterul a salvat nu mai puțin de 4 vieți, toate din accidente rutiere petrecute în județul Con-stanța. Medicii de la Spitalul Județean Constanța susțin că salvarea aeriană scurtea-ză semnificativ timpul de transferare a pacienților la spital, salvându-le astfel viața. "De pe 3 mai când s-a demarat activitatea la punc-tul de lucru al salvării aeriene la Constanța, elicopterul SMURD a realizat deja primele misiuni. Două dintre ele au fost misiuni primare, ceea ce înseamnă misiuni de urgență în care este vorba despre persoane a căror viață este pusă în pericol. Aceștia sunt preluați de obicei în stare de inconștiență sau cu infarct miocardic sau cu multiple traumatisme și care necesită intervenția de urgență.

O a treia misiune a fost una secundară, prin care a fost preluată tot o victimă a unui accident rutier petrecut în Constanța, dar care nu a suferit răni foarte grave și pe care echipajul ambulanței ajunsă la fața locului l-a stabilizat hemodinamic și respirator fără probleme", a declarat dr. Rodica Tudoran, șefa secției de urgențe a Spitalului Județean Constanța.

Cât privește misiunile pe timp de noapte ale salvării aeriene, transferul bolnavilor se face și cu ajutorul ambulanțelor mobile, dat fiind faptul că elicopterul nu poate ateriza în condiții optime, în afara pistei de pe aeroport.

"Deocamdată, pe timp de noapte rămâne ca transferul pacienților cu ajutorul elicopterului SMURD să se facă de la aeroport la aeroport, asta pentru că nu se poate ateriza oriunde. Timpul de transfer al bolnavului sau al rănitului care are nevoie de ajutor se reduce însă simțitor, iar acest lucru reduce și din presiunea pusă pe medicii care preiau cazul", a explicat dr. Cătălin Grasa, directorul medical al spitalului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Eveniment : Femeie salvată de SMURD
Vineri, 15 Martie 2013
Stire din Eveniment : Femeie salvată de SMURD
Pagina a fost generata in 0.4843 secunde