Galerie FOTO/ Constanța are centru de descarcerare și prim ajutor

569
3

Articole de la același autor

Constanța se înscrie în lista proiectelor de formare și pregătire în prim ajutor și descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru situații de urgență Dobrogea, ieri fiind inaugurat al 13-lea centru de acest fel din țară. 

Proiectul a beneficiat de finanțare din partea Grupului Rompetrol, iar investiția s-a ridicat la valoarea de 80.000 de lei. La eveniment au participat toți reprezentanții instituțiilor implicate, dar și managementul Spitalului Clinic Județean Constanța.

Centrul pentru salvatorii ISU

La douăzeci de ani de la înființarea SMURD în România, mii de vieți au fost salvate datorită unui sistem de urgență unic, care nu a fost limitat de nici un fel de granițe între județele din țară, intervenind indiferent de locație. "SMURD este un sistem medical de urgență care se adresează tuturor celor care sunt în pericol, indiferent de locul în care se află, indiferent de județ. Proiectul privind amenajarea centrului de formare și pregătire în primul ajutor calificat și descarcerare din cadrul ISUJ Dobrogea a beneficiat în 2012 de un ajutor financiar de 80.000 de lei de la Rompetrol ca urmare a parteneriatului pe care îl avem încă din 2009. De altfel, Rompetrol a reprezentat un sprijin foarte important acordat activității aeromedicale desfășurate de SMURD, la care a luat parte și Inspectoratul general de Aviație. Practic, prin acest parteneriat reușim să susținem continuitatea misiunilor de salvare a pacienților aflați în stare critică și care au nevoie de o intervenție calificată, la cele mai înalte standarde profesionale", a declarat dr. Raed Arafat, președintele SMURD, prezent la eveniment. Anul 2013 este al treilea an în care Smurd primește combustibil pentru elicopterele pe care le are în dotare din partea Rompetrol.

Secretarul de stat a menționat și faptul că în perioada următoare, în noul centru deschis la Constanța se vor distribui încă 20.000 de euro pentru aparatură medicală, dar și pentru mai multe autospeciale pentru descarcerare. Centrul poate găzdui temporar personalul medical și non-medical implicat în misiunile ISUJ Constanța, acoperind în același timp și celelalte zone din sudul țării: Tulcea, Călărași, Ialomița, ajungând chiar și până în Delta Dunării dacă situația o impune.

Peste 4000 de persoane salvate

Finanțarea centrului pentru pregătire și descarcerare nu este singurul proiect realizat cu sprijinul Rompetrol. În cadrul colaborării cu Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare și Inspectoratul General de Aviație, Rompetrol asigură combustibil pentru operarea elicopterelor implicate în misiuni aeromedicale pentru punctele de operare din Bucrești și Târgu-Mureș, iar în aproximativ două săptămâni și pentru punctul de salvarea aeriană care se va deschide la Constanța. "Prin aceste două proiecte în domeniul sănătății, adică contribuția pentru intervențiile SMURD pe cale aeriană, dar și pentru centrul de formare pentru salvatorii ISUJ Constanța, ne reconfirmăm angajamentul față de societate. Peste 4000 de persoane rănite au fost ajutate și prin contribuția noastră în ultimii patru ani de parteneriat, iar acest fapt ne motivează să ne continuăm susținerea și sprijinirea salvatorilor, fie că sunt oameni, fie că sunt instituții", a declarat Sorin Graure, director general Rompetrol Rafinare.

La rândul său, Generalul Dorel Grădinaru, Șeful Inspectoratului de Aviație, a precizat faptul că "prin intermediul acestui parteneriat, Inspectoratul pe care îl conduce, în calitate de operator al misiunilor aeromedicale SMURD, va reuși să ducă la îndeplinire misiunile de salvare".

Numai în 2012 au fost efectuate 1286 de intervenții aeromedicale însumând 2413 ore de zbor.

Comentează știrea

Ianis
11 aprilie 2013
.....

Institutia este profesionista, colectivul de la Operativ este profesionist, sunt niste oameni extraordinari , dedicati meseriei de salvator. Conducerea trebuie decapitata, de la comisia care a facut disponibilizarile in 2011 prin abuz si castigate in Instanta - pana la gasca infractoare din 2007 ( Dosar DNA - angajarile frauduloase).

Gino
12 aprilie 2013
Reveniti si cu un articol complet, corect despre disponibilizarile din 2011 facute abuziv de catre Isu Dobrogea

"Incercam sa reparam excesul celor care au facut angajari fara acoperire, in 2007 si 2008" a spus Igas." "In perioada 2007-2008 au fost incadrati in structurile M.A.I., din sursa externa, aproximativ 20.000 de oameni. A fost o masura nefireasca, o decizie politica nejustificata in conditiile in care situatia operativa nu a suferit modificari majore. Acum suntem nevoiti sa redimensionam structurile de ordine si siguranta publica si sa le facem cat mai eficiente" a spus ministrul. Traian Igas." …[?] "Am constat că sunt persoane cu foarte multe rude, în condițiile în care vom avea și altă evaluare, sigur că ce pot să fac în calitate de ministru decât să iau act de evaluare. Sunt situații și s-a făcut o evaluare, în care cei doi s-au cunoscut în Academia de Poliție sau în instituție. "Sunt și situații în care au intrat pe acea ușă laterală, cum îmi place mie să spun, și nepotul, și nepoata", a declarat Traian Igaș." "Ministrul de Interne a precizat ca se fac disponibilizari, pentru ca in 2007 si 2008 au fost angajate in sistem, fara nicio justificare, 20.000 de oameni, desi nu aveau pregatire in domeniu. În ce privește calificativele foarte bune ale angajaților, ministrul Traian Igaș a spus că ele nu au fost date pe merit, ci "DIN BURTA"..." "Nu este normal să treci din burtă anumit calificat doar pentru a păstra o relație bună cu subalternul. Aceste calificative nu s-au dat în ultimii ani pe merit. Într-un birou nu pot fi toți la fel de buni. Am constat că unii oamenii nu și-au făcut datoria, dar calificativul lor este foarte bine. O parte din ele le-am corectat la sfârșitul anului", a precizat Igaș." Ministrul Internelor a mai spus că îi place să creadă că disponibilizările nu au fost făcute "PE PILE " Problema calificativelor cred ca e in toata tara : CALIFICATIVELE ANUALE DATE PE OCHI FRUMOSI A FOST PRINCIPALUL[singurul] CRITERIU LA DISPONIBILIZARILE DE LA POMPIERI si evident ca acest lucru e stiut pana la nivel Inspectorat si Presa. CORECT era si asta o stim toti : EXAMINATA TOATA LUMEA CA LA ANGAJARE !

Gino
12 aprilie 2013
In atentia Presei , DNA, Parchetul Militar

"Procese castigate in Instanta Irevocabil 2013 de catre cei disponibilizati in 2011 din ISU. Dobrogea prin abuz . Astept plin de curiozitate sa vad cati vor fi reabilitati si cati vor fi condamnati cu suspendare. Nu retin daca pana acum a fost cineva condamnat (cu executare) in cazurile similare. Pacat ca PRESA este si ea condusa sau mai bine zis subjugata politic, caci altfel am fi vazut o atitudine solidara ,dar din pacate sunt mai importante subiecte gen : politicieni, violatori, criminali etc. Tot procesul de disponibilizare al subofiterilor pompieri din ISU Dobrogea ar trebui sa fie in atentia presei , nu numai Inugurarea Centrului Zmurd"

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Eveniment : Femeie salvată de SMURD
Vineri, 15 Martie 2013
Stire din Eveniment : Femeie salvată de SMURD
Pagina a fost generata in 2.4116 secunde