Epilepsia în sarcină poate prezenta unele riscuri pentru mămică

109
Epilepsia în sarcină poate prezenta unele riscuri pentru mămică - epilepsiejpg2-1664887092.jpg

Articole de la același autor

Sunteţi însărcinată, dar suferiţi şi de epilepsie? În aceste condiții, trebuie să fiți conștientă și de faptul că sarcina poate prezenta unele riscuri. Prin urmare, este extrem de important ca femeile cu această boală să învețe despre modalitățile de reducere a riscului de probleme asociate. Din fericire, susțin specialiștii, sarcina nu crește riscul de crize epileptice. De asemenea, majoritatea copiilor născuți de mame cu această afecțiune ajung să fie complet sănătoși. De fapt, arată statisticile, până la 96% dintre femeile care au această problemă pot avea o naștere normală, fără niciun fel de complicații. Ele trebuie să știe că epilepsia este o boală neurologică în care persoana afectată suferă descărcări sincrone masive în neuroni. Cu alte cuvinte, există activitate electrică a celulelor nervoase în zone extinse ale creierului în același timp, iar acest lucru poate duce sau nu la apariția convulsiilor.
 

Studiile științifice efectuate de-a lungul timpului au arătat că fătul nu influențează cu adevărat convulsiile mamei. De fapt, cercetările au concluzionat că una dintre cele mai importante cauze ale problemelor în timpul sarcinii este lipsa unui somn adecvat. Acest lucru creează o oarecare legătură între epilepsie și sarcină. În general, convulsiile apar mai des dacă femeia nu doarme bine în ultimul trimestru de sarcină. Cu toate acestea, nimeni nu știe cu siguranță dacă acest lucru apare din cauza lipsei odihnei și stresului sau din cauza modificărilor hormonale.


Din păcate, stările de convulsie prezintă riscuri atât pentru mamă, cât și pentru făt. Una dintre cele mai mari probleme este hipoxia (lipsa de oxigenare a țesuturilor în timp ce apare evenimentul), pentru că, dacă în placentă nu ajunge suficient oxigen, funcționarea și dezvoltarea organelor bebelușului pot fi compromise.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5409 secunde