Bolnavii cu hernie hiatală au nevoie de o dietă echilibrată

187
Bolnavii cu hernie hiatală au nevoie de o dietă echilibrată - fondhernie-1664887171.jpg

Articole de la același autor

Atunci când o persoană a fost diagnosticată cu hernie hiatală, este clar vorba despre o patologie care provoacă disconfort semnificativ la nivel digestiv. De cele mai multe ori, simptomele includ reflux, arsuri gastrice și dureri de stomac. Tocmai de aceea, dieta pacienților cu hernie hiatală trebuie adaptată pentru a ajuta la controlul și ameliorarea simptomelor.

Altfel spus, dacă bănuiți existența unei hernii hiatale, cel mai bine este să consultați un specialist pentru a confirma diagnosticul, pentru că este posibil ca simptomele să fie confundate cu alte tulburări digestive. Totuşi, dacă refluxul apare frecvent, poate apărea o modificare a celulelor epiteliale ale esofagului, ceea ce crește incidența cancerului.

Potrivit dr. Veronica Lazăr, în momentul în care există o hernie hiatală, alimentele care sunt ușor digerabile și au o componentă antiinflamatoare trebuie să fie prioritare. În plus, trebuie să mestecați foarte bine pentru a reduce presiunea asupra stomacului în timpul procesului digestiv. Printre cele mai bune alternative se numără produsele de origine vegetală și peștele gras. „Înainte de toate, trebuie menționată prezența fitochimicalelor cu capacitate antiinflamatoare și antioxidantă. De fapt, acești compuși neutralizează formarea radicalilor liberi și reușesc să prevină progresia multor patologii complexe. Acest lucru este evidențiat de numeroase cercetări. Din acest motiv, trebuie să fiți atenți la alimentele cu conținut ridicat de fibre, pentru că, dacă aveți hernie hiatală, acestea pot provoca simptome neplăcute. Ca urmare, consumați pește cu aport ridicat de acizi grași Omega 3, care sunt nutrienţi cu putere antioxidantă ridicată dovedită. 


Durerile de stomac pot fi reduse în acest mod. În acelaşi timp, este la fel de important să evitați alimentele care pot înrăutăți simptomele. Mai presus de toate, substanțele toxice precum alcoolul și tutunul trebuie eliminate. Acestea vor accelera progresia bolii și vor spori semnificativ simptomele”, a explicat medicul. De asemenea, poate fi necesar să limitați aportul de condimente, în special cele cu aromă picantă. Spre exemplu, capsaicina poate ajuta la stimularea consumului de energie prin creșterea temperaturii corpului, dar este destul de iritantă. Deci, dacă există leziuni ale stomacului, esofagului sau intestinului, nu se recomandă consumul de mirodenii iuți. Un alt sfat ce trebuie luat în considerare se referă la servirea mesei. Specialiştii sunt de părere că cel mai bine este să mâncați de mai multe ori mai puțin, decât mult la o singură masă, toate acestea pentru a avea o digestie ușoară. Nu în ultimul rând, evitați creșterile în greutate care pot să crească presiunea asupra organelor, faceți mișcare și bazați-vă dieta pe produse proaspete.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4558 secunde