Majoritatea herniilor apar la nivelul abdomenului. Care este motivul

261
Majoritatea herniilor apar la nivelul abdomenului. Care este motivul - fondhernii3-1648476148.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, chirurgia este principala opțiune pentru tratamentul herniilor, fiind foarte eficientă în majoritatea cazurilor. Ele sunt modificări foarte frecvente ce pot apărea din numeroase motive. Uneori, însă, trec neobservate, deși pot provoca și simptome foarte enervante.

Potrivit dr. Aniela Doncea, tratamentul herniilor poate varia de la o persoană la alta, în funcție de factori precum locația, dimensiunea, simptomele și complicațiile asociate. Numai ținând cont de acest lucru, specialiștii pot opta pentru monitorizare sau chirurgie. Înainte de toate, haideți să aflați ce este hernia. Specialistul a subliniat că este vorba despre proeminența țesutului, printr-o slăbiciune preexistentă a peretelui care îl susține. Majoritatea herniilor apar la nivelul abdomenului. Aici, țesutul proeminent este de obicei peritoneul, un organ sau ambele variante. Desigur, unele hernii pot fi mai evidente în zona inghinală sau a coapsei. Totul va depinde de locația slăbiciunii peretelui. Pacienții reclamă un nodul moale, nedureros într-o anumită zonă. Nodulul tinde să fie mai vizibil la tuse și să dispară atunci când pielea este întinsă. Cu toate acestea, manifestările clinice ale herniilor pot varia de la persoană la persoană, îngreunând diagnosticul și tratamentul. „Unele dintre cele mai comune simptome se referă la disconfort și durere, atunci când ridicați obiecte grele sau faceți efort. Apoi, apar refluxul gastric sau arsurile la stomac, în cazul herniei hiatale. De asemenea, bolnavii se pot confrunta cu durere abdominală, slăbiciune sau alte complicații precum obstrucția intestinală și strangularea. Hernia inghinală este cel mai frecvent tip de hernie și afectează mai mult bărbații. Alterarea apare atunci când slăbiciunea se află în partea inferioară a peretelui abdominal, în apropierea canalului inghinal. Cauzele herniei inghinale sunt foarte variate. La bărbați, apare atunci când canalul inghinal nu se închide complet după coborârea testiculelor. În astfel de situaţii, revărsarea conținutului abdominal are loc într-un punct slab din apropierea buricului. În ceea ce priveşte cauzele herniilor ombilicale și tratamentul lor, acestea se modifică în funcție de vârsta persoanei afectate. Astfel, la bebeluși, în mare parte, herniile ombilicale sunt cauzate de un defect anatomic. Cu toate acestea, ele dispar de la sine înainte de primul an de viață”, a explicat medicul.

Hernie hiatală este un tip special de hernie în care stomacul se umflă în piept prin diafragmă. Deci, nu se vede și nu se simte nimic la suprafață. De regulă, hernia hiatală este mai frecventă la persoanele de peste 50 de ani și cauza ei precisă nu este cunoscută. La copii, apare ca urmare a unei malformații congenitale. Simptomele herniilor hiatale sunt diferite de cele ale altor tipuri de hernii. Oamenii au frecvent arsuri la stomac și boală de reflux gastroesofagian. Opțiunea terapeutică recomandată de specialist va depinde de mărimea herniei și de prezența simptomelor. Abordarea pentru herniile mici este monitorizarea atentă. În acest sens, medicul va urmări îndeaproape evoluția. Din păcate, nu există o modalitate 100% eficientă de a preveni apariția unei hernii. Este important de reținut că acestea sunt legate de un defect al peretelui abdominal și de mai mulți factori de risc. Printre acestea se remarcă următoarele: ridicarea de obiecte grele sau exerciții fizice intense, greutate mică la naștere sau copil născut prematur, constipație sau tuse cronică, vârsta înaintată, obezitate, sarcină etc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5021 secunde