Iată de ce unele ceaiuri sunt contraindicate pe timpul sarcinii

168
Iată de ce unele ceaiuri sunt contraindicate pe timpul sarcinii - ceaiuri22-1648476096.jpg

Articole de la același autor

De regulă, consumul de ceai este ceva normal, dar acest obicei poate reprezenta un risc în timpul sarcinii. De cele mai multe ori, femeile beau adesea ceai atunci când sunt însărcinate, deoarece încearcă să amelioreze disconfortul resimțit, dar ele trebuie să fie conștiente de efectele secundare negative pe care unele infuzii de plante le-ar putea avea asupra lor și asupra bebelușilor. Specialiștii susțin că unele plante sunt sigure, dar altele au un potențial periculos, așa că a servi o ceașcă de ceai nu este chiar dăunător pentru o femeie însărcinată. De fapt, o infuzie caldă nu face rău nimănui. Cu toate acestea, consumul excesiv de ceaiuri făcute din plante medicinale specifice prezintă riscuri în timpul sarcinii.

Potrivit estimărilor, până la 55% din femeile însărcinate beau infuzii din plante. Partea înfricoșătoare este faptul că majoritatea dintre ele nu sunt conștiente de efectele pe care aceste plante le-ar putea avea asupra bebelușilor. De asemenea, este important de menționat faptul că aportul de ceai în primul trimestru de sarcină este cel mai problematic, deoarece dezvoltarea fetală este foarte sensibilă la influența factorilor de mediu în această etapă.

În acest sens, orice medicamente, substanțe chimice, metaboliți ai plantelor medicinale sau boală pot afecta și deteriora dezvoltarea normală a fătului din a doua săptămână până la a treia lună de sarcină. Aceste lucruri, alături de proprietățile diferiților metaboliți activi, duc la apariția multor tulburări. Deci, la fel cum alcoolul și tutunul sunt substanțe chimice care interferează cu embriogeneza, plantele medicinale pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra fătului. Dintre plantele sigure, ce pot fi consumate amintim menta, care este utilizată pentru ameliorarea colicilor și este deosebit de utilă în timpul sarcinii, deoarece pregătește sânii pentru alăptare. Apoi, ghimbirul este excelent pentru ameliorarea greței și a vărsăturilor, iar rozmarinul poate ameliora durerile de gât, insomnia și stresul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8081 secunde