Eructaţia, o problemă care vă impune să fiţi mai atenți la alimentație

219
Eructaţia, o problemă care vă impune să fiţi mai atenți la alimentație - ragait2-1636042931.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, eructația, adică râgâitul poate fi redus modificându-vă dieta, și în mod special renunțând la acele alimentele care produc gaze și mâncând calm și mestecând corect. Deși râgâitul este enervant, trebuie să știți că nu este o boală, ci o problemă care poate fi ameliorată și evitată. În momentul în care gazele stomacale sunt expulzate prin gură brusc, acestea pot provoca mai mult sau mai puțin zgomot. Acest fenomen este cunoscut popular sub denumirea de râgâit și are diverse cauze, cele mai multe fiind legate de indigestie.

Factorii declanșatori sunt legate de faptul că mâncați repede, mult și fără a mesteca bine, consumați alimente grase în exces ori că beți prea multe lichide carbogazoase în timpul mesei. În același timp, susțin speciaștii, starea poate fi declanșată de unele boli precum hernia hiatală, gastrita sau ulcerul duodenal, dar și de anxietate sau stres. La acestea se adaugă diferitele probleme intestinale, cum ar fi constipația, intoxicația sau intoleranțele alimentare ori înghițirea aerului atunci când mâncați, vorbiți, mestecați sau fumați.

Deși eliminarea aerului și a gazelor prin intestine este mai frecventă, gura este o altă posibilitate. Cert este că unii oameni suferă de această problemă foarte des, în timp ce alții doar din când în când. Medicii spun că un pahar cu apă acidulată ajută, de obicei, la expulzarea gazelor, deși nu este recomandat persoanelor care au această problemă în mod constant. Cum puteți să evitați eructațiile frecvente? Potrivit doc.ro, prima măsură care trebuie luată pentru a evita eructațiile frecvente este menținerea unei rutine atunci când mâncați și respectarea orelor de masă. Apoi, evitați alimentele fermentate (de exemplu, murăturile, varza murată, etc.), pentru că provoacă eructații. La fel se întâmplă și cu alimentele foarte grase, condimentate sau cu zahăr. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4667 secunde