Concurs Exerciții fizice pentru glezne umflate

1101

Articole recomandate

Ați observat că aveți gleznele umflate? Potrivit medicilor, acesta poate fi rezultatul unei traume (de exemplu, a unei entorse) sau a retenției de lichide. De aceea, este bine să consultați un medic. Pe lângă tratament, pe care îl va stabili specialistul, puteți să recurgeți și la câteva exerciții ce vor fi de folos:
r Exerciții fizice pentru flexibilitatea articulațiilor - ridicați de la sol călcâiul, cât de mult puteți, stând pe vârfurile picioarelor. Țineți apoi tălpile pe podea, stând pe călcâie și ridicând vârfurile cât mai sus. Ori, stând pe scaun, rotiți gleznele, în cercuri mici, în sensul acelor de ceasornic, dar încet, pentru a evita durerea.
r Mergeți pe jos - cu cât o persoană merge mai mult, mișcarea picioarelor determină normalizarea circulației fluidelor și a funcției sistemului limfatic. Începeți cu distanțe scurte și treptat extindeți timpul alocat plimbărilor.
r Întinderi - exercițiile pentru tonifiere și întinderile previn retenția de lichide, iar gleznele devin mai rezistente și puternice. Procedați astfel: întindeți mușchii gambei, fie stând pe scaun, fie în picioare. Dacă stați pe scaun, înfășurați un prosop în jurul gleznei și trageți de capetele prosopului, ținând piciorul întins în față, iar degetele de la picioare îndreptate în sus. Un alt exercițiu presupune încordarea mușchilor gambei în timpul urcării scărilor, pe vârfurile degetelor și coborârea scărilor pe călcâie.
Atenție! Înainte de a începe orice exercițiu, consultați medicul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9332 secunde