Concurs Exercițiile fizice îmbunătățesc memoria

548

Articole recomandate

Exercițiile fizice pot ajuta adulții care întâmpină probleme ușoare de memorie, sunt de părere specialiștii.
La studiul efectuat de Univer-sitatea din Melbourne au participat 138 de persoane cu vârsta de 50 de ani și cu probleme de memorie. Voluntarii au participat la un program de activitate fizică și au înregistrat o îmbunătățire a funcțiilor cognitive.
Un alt studiu efectuat de Asociația Medicală Americană arată că exercițiile fizice pot ajuta în prevenirea declinului mental sever. La studiu au participat persoane cu ușoare probleme cognitive care, deși nu afectează viata de zi cu zi, măresc riscul de apariție a demenței. O parte dintre voluntari au urmat un program de 50 de minute de activitate fizică moderată pe zi (cum este mersul pe jos), timp de 24 de săptămâni. După această perioadă, au fost supuși unor teste, reușind să înregistreze rezultate mai bune cu privire la funcțiile cognitive față de cei care nu au participat la program. Riscul de demență s-a observat a fi mai scăzut. Se pare că beneficiile persistă cel puțin încă 12 luni de la încheierea programului.
"Exercițiile fizice efectuate în mod regulat reprezintă una dintre cele mai bune metode de a reduce riscul apariției demenței și de a încetini evoluția acestei boli", a declarat dr. Susanne Sorensen, de la Societatea Alzheimer.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7093 secunde