Concurs Strugurii, ciorchini de sănătate

881

Articole recomandate

Strugurii conțin în medie 70-80% apă, 15-20% zaharuri, 0,5% acizi organici și săruri minerale - potasiu, fier, calciu și vitamine.
100 de grame de struguri conțin în jur de 100 de calorii. În plus, conținutul bogat de vitamine acoperă cel puțin 30% din nevoia de vitamine din complexul B și 50% din vitamina C.
Strugurii cresc volumul de urină, înlesnind eliminarea ureei, a acidului uric și a clorurii de sodiu.
Când sunt consumați integral stimulează mișcările intestinale.
Comoara de minerale și vitamine îi face prețioși și pentru stimularea activității musculare și intelectuale, precum și în corectarea unor tulburări de nutriție.
În cura de struguri trebuie să țineți seama de contraindicații, cum ar fi diabetul pentru că strugurii au un conținut ridicat de zaharuri.
Persoanele cu obezitate accentuată pot face cură de struguri, condiția fiind ca, pe durata acesteia, alimentația să se reducă doar la respectivele fructe, fără niciun alt aliment. În acest caz pot fi consumate chiar și două kilograme de struguri, repartizate în maximum 500 de grame fiecare.
Deși pare paradoxal, la persoanele subponderale, care se chinuie să se îngrașe, cura de struguri dulci este o modalitate mai mult ca sigură de a crește în greutate cu cel puțin unu-două kilograme.
Durata curei de struguri este de 10-12 zile și ideal ar fi ca, în cazul persoanelor sănătoase, hrana din această perioadă să se restrângă doar la acest aliment. Dacă efortul pare mult prea mare se pot alterna două-trei zile de cură cu două-trei zile de alimentație normală, dar ușoară. În acest caz, durata curei se poate extinde la trei săptămâni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6419 secunde