Concurs Alimentele care țin la distanță cancerul de sân

793

Articole recomandate

Acizii grași omega-3 din uleiul conținut în pește se metabolizează în sânii femeii în substanțe asemănătoare hormonilor, ce pot inhiba celulele canceroase.
Se pare că și alimentația asiatică, bogată în soia și vegetale ar putea avea un efect de diminuare a riscurilor de cancer al sânului, deoarece numai una din 40 de femei asiatice se confruntă cu un astfel de cancer, spre deosebire de Europa și America, unde incidența este mai mare. Varza, broccoli, varza de Bruxelles și napii
conțin o substanță care stopează dezvoltarea celulelor canceroase ale sânului.
Un grup de cercetători japonezi și americani a studiat relația dintre algele marine și celulele mamare și estradiol, hormonul sexual derivat din colesterol. Astfel, ei au descoperit că atunci când mekabu, o algă marină înrudită cu algele brune, este lăsată în apa distilată timp de 24 de ore se creează o soluție ce duce la distrugerea pe cale naturală a celulelor canceroase ale sânului, lăsându-le pe cele sănătoase neatinse. O porție de sushi pe săptămână este benefică atât pentru inimă, cât și pentru sâni.
Tot americanii au descoperit că aportul mărit de vitamina D scade riscul de cancer la sân cu până la 50%. Vitamina D se găsește în: creveți, cod, somon, ouă, lapte. O plimbare de 10 minute în soare va avea același efect de îmbogățire cu vitamina D.
Ceaiul verde, spune un alt studiu, are efecte anti-tumorale pentru celulele canceroase ale sânului. Astfel, el reduce mărimea tumorii și ucide celulele canceroase, constituind astfel o alternativă la cafeaua de dimineață.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8618 secunde