Exerciţiile Pilates contribuie la întărirea şi echilibrarea corpului

142
Exerciţiile Pilates contribuie la întărirea şi echilibrarea corpului - pilates-1692883350.jpg

Articole de la același autor

Pilates este o metodă care constă într-o serie de exerciţii şi mişcare fizică ce au ca scop întărirea şi echilibrarea corpului. Bazându-se pe practicarea unor exerciţii specifice şi concentrându-se pe anumite modele de respiraţie, Pilates şi-a dovedit valoarea nu doar ca o formă de fitness, ci şi ca un important ajutor în cazul sportivilor de performanţă şi a recuperării în urma unor traume fizice. Totodată, unele persoane pot pune mai mult accent pe aspectele mentale şi să folosească Pilates pentru reducerea stresului sau pentru îmbunătăţirea concentrării. Medicii spun că Pilates foloseşte respiraţia în diferite moduri, cu scopul de a dezvolta beneficiile acesteia, trei dintre ele fiind fundamentale: respiraţia laterală, patternurile de respiraţie şi respiraţia activă.

Scopul practicantului de Pilates este să realizeze exerciţiile cât mai corect cu putinţă, iar pentru aceasta este nevoie de concentrare. Începeţi prin a trece în revistă aspectele pe care trebuie să vă concentraţi la fiecare exerciţiu. Asta s-ar putea să vă ia câteva secunde şi ar trebui să implice conştientizarea modului în care respiraţi, precum şi a muşchilor care urmează să fie lucraţi. Concentraţi-vă asupra liniei corpului şi menţinerii posturii corecte pe întreaga durată a exerciţiilor.

Practicate cu încredere, exerciţiile vor avea au un efect benefic, în primul rând asupra capacităţii plamânilor şi a îmbunătăţirii repiraţiei. Apoi, sunt influenţate pozitiv flexibilitatea musculară, în primul rând a abdomenului şi a muşchilor spatelui, coordonarea musculară şi mentală, postura corporală, echilibrul şi forţa fizică, iar densitatea oaselor şi sănătatea articulaţiilor au şi ele de câştigat. În plus, s-a observat că practicanţii de Pilates posedă un nivel mai înalt al conştiinţei corporale şi o mai mare uşurinţă în mişcare, simţind mai puţină durere şi o mobilitate mai ridicată. (

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.53 secunde