Existența celulelor stem canceroase, confirmată

251
Existența celulelor stem canceroase, confirmată - celulestem-1344010113.jpg
În cursul acestei săptămâni, trei studii apărute în două publicații internaționale diferite au anunțat posibilitatea existenței celulelor stem canceroase. Oamenii de știință care au participat la cercetări au menționat că celulele stem canceroase par a fi la originea creșterii unei tumori și ar explica apariția ulterioară a metastazelor.
Cercetătorul olandez Hugo Snippert, coautor al unuia dintre studii, a arătat că cele trei cercetări desfășurate pe șoareci de laborator, demonstrează că celulele stem din celulele tumorale sunt responsabile de producerea unor noi celule canceroase. Specialiștii sunt de părere că celulele stem canceroase trebuie să facă acum obiectul cercetării farmaceutice. "Este importantă studierea celulelor stem canceroase și compararea lor cu celulele stem normale pentru a vedea care sunt diferențele și a pune la punct tratamente personalizate", a subliniat Snippert.
În urma unui alt studiu efectuat de o echipă americană a fost descoperită o tumoră la creier care pare a fi sursa reapariției tumorilor după tratamentul chimioterapeutic. Cercetările arată că cel puțin în anumite tumori solide există celule stem canceroase. Cel de-al treilea studiu, realizat de cercetători din Bruxelles și de la Universitatea Cambridge vizează cancerul de piele și indică și el existența unor celule canceroase cu proprietățile celulelor stem.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 August 2012
Stire din Sănătate : De ce ne îmbolnăvesc razele soarelui
Pagina a fost generata in 1.5756 secunde