Făina de lupin ajută la controlul nivelului de zahăr în sânge

226
Făina de lupin ajută la controlul nivelului de zahăr în sânge - faina1-1666964534.jpg

Articole de la același autor

Nu sunt mulți cei care cunosc beneficiile făinii de lupin, aceasta fiind un aliment fără gluten care poate înlocui făina de grâu, cel puțin în cazul pacienților celiaci sau al persoanelor sensibile la această proteină. În plus, conține mulți nutrienți esențiali, așa că are efecte pozitive asupra organismului. După cum sugerează și numele, această făină este obținută din planta leguminoasă lupin. Specialiștii susțin că includerea făinii de lupin în contextul unei alimentații variate și echilibrate poate genera mai multe efecte pozitive asupra sănătății. 


De exemplu, poate acționa ca un element cardioprotector datorită antioxidanților din compoziția sa. Apoi, compușii antioxidanți neutralizează formarea radicalilor liberi și acumularea ulterioară a acestora în țesuturile organismului. Acest mecanism a fost asociat cu un risc mai mic de a dezvolta patologii complexe, potrivit unui studiu american. Acesta arată că făina de lupin poate ajuta la controlul nivelului de zahăr în sânge, datorită fibrelor pe care le conține. În plus, s-a demonstrat că acest lucru este esențial pentru prevenirea și gestionarea diabetului. Totodată, acest tip de făină susține un bun control al poftei de mâncare, care este crucial în dieta hipocalorică pentru pierderea în greutate. Potrivit altor cercetări, ea încetinește golirea gastrică, ceea ce favorizează sațietatea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6238 secunde