Fără pizza, chips-uri și băuturi răcoritoare în școli

515

Articole recomandate

Ministerul Sănătății a stabilit lista alimentelor care nu se recomandă elevilor și nu mai pot fi vândute în unitățile de învățământ. Ordinul ministrului Sănătății interzice comercializarea în școli a tuturor produselor cu conținut mare de zahăr, sare și grăsimi. Pe lista neagră figurează prăjiturile, bomboanele, acadelele, chipsurile, covrigeii sărați, alunele, semințele, pizza, mezelurile, băuturile răcoritoare.
În același timp, orice aliment care conține peste 300 de kilocalorii este nociv pentru copii, așa că produsele care depășesc această limită nu vor mai putea fi cumpărate de elevi de la magazinele din școli.
În privința băuturilor, sucurile carbogazoase vor fi interzise și doar apa îmbuteliată mai poate fi vândută la magazinele din unitățile de învățământ. Pentru ca elevii să beneficieze de o alimentație sănătoasă, Ministerul Sănătății a stabilit și necesarul zilnic de calorii pe categorii de vârstă. Acesta începe de la 1600 de kilocalorii pentru copiii de 4-6 ani și ajunge la 3200 pentru cei cu vârste de peste 14 ani.
Inspectorii Autorității de Sănătate Publică vor controla, începând de astăzi, dacă la magazinele din incinta unităților școlare se vând alimente nerecomandate copiilor.
După intrarea în vigoare a ordinului ministrului Sănătății privind interzicerea comercializării în școli a produselor cu multe calorii, vor fi aplicate sancțiuni în toate cazurile în care, în urma controlului, se va constata nerespectarea normelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7106 secunde