Concurs Dieta mediteraneană reduce riscul de boli cronice

496

Articole recomandate

Dieta mediteraneană reduce riscul decesului prematur și protejează organismul împotriva unor boli cronice majore precum cele de inimă, cancerul, Parkinson și Alzheimer, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Florența, publicat de presa americană de specialitate.
Dieta populației de la Marea Mediterană - bogată în ulei de măsline, cereale, fructe, nuci, legume, pește și cu cantități reduse de carne, lactate și alcool - este considerată, astfel, un veritabil model al unui stil de viață sănătos.
Potrivit cercetătorilor, persoanele care au rămas fidele dietei mediteraneene au avut îmbunătățiri importante ale stării de sănătate, incluzând o scădere cu nouă procente a mortalității generale, o reducere cu același procent a mortalității cauzate de boli cardiovasculare, în timp ce incidența bolilor Parkinson și Alzheimer a scăzut cu 13%, iar riscul îmbolnăvirii de cancer - cu șase la sută.
Pentru a ajunge la aceste concluzii, echipa de cercetători italieni a comparat rezultatele din 12 studii internaționale, efectuate pe un total de peste 1,5 milioane de participanți ale căror obiceiuri alimentare au fost urmărite pe perioade de la trei la 18 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.956 secunde