Oferă-i energie creierului tău

613

Articole recomandate

Creierul este organul care ne coordonează acțiunile conștiente, dar și pe cele pe care nu le conștientizăm, asigurând buna funcționare a organismului.
Membrana exterioară a celulelor nervoase este alcătuită în mare parte din acizi grași. Grăsimile nesaturate, precum acizii grași omega 3, se află în topul nutrienților ce nu ar trebui să lipsească dintr-o dietă echilibrată. Peștele, în special cel oceanic, conține cantități impresionante de acizi grași omega 3.
Colina este o substanță care face parte din familia vitaminelor de tip B, deosebit de importantă în formarea acetilcolinei, un neurotransmițător indispensabil sistemului nervos. Colina are capacitatea de a stimula memoria, puterea de concentrare, rezistența la stres, precum și de a reduce efectele oboselii. Alimentele bogate în colină sunt ouăle, soia și ficatul de pui sau vită. Lecitina obținută din soia este unul dintre suplimentele alimentare cu un conținut ridicat de colină.
Cunoscută sub denumirea de vitamina B1, tiamina deține un rol important în biosinteza neurotransmițătorilor. O dietă săracă în tiamină afectează capacitatea de concentrare, memoria și provoacă o stare generală letargică. Cerealele integrale reprezintă principala sursă de vitamina B1. Fixarea tiaminei în organism este afectată negativ de obiceiuri precum consumul de alcool, cafea sau ceai negru.
Deficiența de fier determină scăderea capacității de memorare și a capacității cognitive și privează celulele nervoase de energia necesară funcționării la capacitate maximă. Alimentele bogate în fier sunt ficatul de pui, porc sau vită, carnea roșie, peștele, fructele de mare, legumele verzi, gălbenușul de ou.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5985 secunde