Fasolea verde vă ajută să învingeți căldura

386
Dacă suportați greu căldura, atunci aveți grijă ce mâncați. Există alimente care ajută organismul să tolereze arșița verii, printre cele mai eficiente fiind zarzavaturile cu frunze verzi, precum spanacul, salata verde sau varza. Se consumă sub formă de salate sau chiar gătite și puteți adăuga ingrediente la fel de proaspete și răcoroase, cum sunt lămâia, busuiocul, pătrunjelul.
Fructele proaspete de sezon sunt răcoritoare și vă ajută să treceți mai ușor de zilele caniculare. Cele mai răcoritoare sunt merele, grapefruitul, mandarinele, mango, smochinele, perele, căpșunile, pepenii verzi și galbeni. Fructele conțin multă apă și vitamine, asigurând o hidratare optimă a organismului, atât de importantă în anotimpul estival.
Legumele care au un conținut scăzut de amidon, precum fasolea verde și galbenă, conopida, broccoli, dovleceii, ciupercile și castraveții sunt ideale vara.
Cele mai indicate lichide pe timp de caniculă sunt apa plată, apa minerală, precum și toate sucurile naturale făcute din fructe, care sunt, la rândul lor, revigorante. Evitați sucurile acidulate!
Ceaiurile calde au proprietatea de a hidrata organismul, au un efect răcoritor și revigorant, benefic asupra sănătății generale a corpului. Cel mai răcoritor ceai de vară este cel de mentă amestecat cu ceai verde.
Când temperaturile de afară sunt crescute, este indicat să evitați consumul anumitor alimente, care scad nivelul energetic al organismului. Așadar, evitați carnea, ouăle, semințele și cerealele integrale, dar și alimentele cu un conținut mare de zahăr.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7325 secunde