Faţetarea dentară şi a coroanelor, în cadrul Clinicii M&M Dental Team

1457

Articole de la același autor

Estetica dentară cu ajutorul faţetelor dentare și coroanelor reprezintă o soluţie medicală corectă în cazul dinţilor cu modificări de culoare, de poziţie, a proceselor carioase.

Ce sunt faţetele? Faţetele sunt lucrări protetice din ceramică presată, care se aplică doar pe suprafaţa exterioară a dintelui, astfel încât îndepărtarea de substanţa dură dentară (smalţ) să fie mult diminuată. Acestea sunt realizate din ceramică presată, cu o estetică superioară faţă de alte materiale şi totodată, foarte rezistente. Se pot astfel rezolva cazuri dintre cele mai complexe, cum ar fi: discromii (modificări de culoare a dinţilor), fracturi uşoare, spre medii ale dinţilor frontali, modificări de poziţie a dinţilor.



Recomandările noastre legate de coroanele dentare vizează utilizarea acestora atunci când distrucţia coronară a dintelui este mai mare. Astfel, dinţii care în trecut erau consideraţi a fi de nesalvat, în momentul actual al digitalizării medicinei dentare pot fi reconstituiţi şi acoperiţi cu coroane, fie metalo-ceramice sau zirconia (prin metoda CAD-CAM).

Aceştia restabilesc ocluzia (muşcătura), estetica, astfel încât, pacientul să-şi recapete funcţia masticatorie. Faţetarea, în special, cât şi protetica dentară (inclusiv cea aplicată implantului dentar) prezintă atât importanţa factorului funcţional, cât şi, uneori mult mai important pentru pacient, a factorului psiho-social care îi va reda acestuia calitatea vieţii.

Şlefuirea selectivă a dinţilor şi şlefuirea cu prag sunt extrem de importante în realizarea faţetelor şi a coroanelor dentare, de data aceasta fiind o implicaţie strict individuală a medicului, în care informatizarea şi robotizarea nu pot aduce contribuţii importante. Temerile pacienţilor legat de procesul de şlefuire a dinţilor în faţetare sunt de multe ori nejustificate şi încercăm să îi convingem de acest aspect în şedinţele de comunicare asociate analizei planului de tratament estetic.



Şlefuirea dinţilor se realizează minim invaziv sau chiar NO PREP. Materialele actuale ne permit acest lucru, iar clinica noastră este preocupată de standardele riguroase de achiziţie a acestora. Şlefuirea se realizează cu instrumentar extrem de precis, atât prin contact vizual, cât mai ales prin utilizarea microscopului care este prezent în toate manoperele noastre. Amprentarea dinţilor se realizează în general DIGITAL, unde acurateţea este de 25 microni și în anumite condiţii cu material de amprentă cu o acurateţe de aproximativ 50 microni. Amprenta dentară digitală Dental Wings din cadrul clinicii noastre este o manoperă neinvazivă, ce presupune utilizarea unui scanner intraoral, un dispozitiv de mici dimensiuni, comparabile, de exemplu, cu ale lămpii de fotopolimerizare, care nu creează disconfort pacientului. Scannerul înregistrează o serie de instantanee din cavitatea orală a pacientului, ce vor fi transmise unui computer și „contopite” sub forma unei amprente digitale. Ceramica pe care o utilizăm în realizarea faţetelor dentare este una extrem de rezistentă, ceea ce permite şlefuirea noninvazivă, gama de culori fiind extrem de variată, iar cimentarea realizându-se exclusiv prin adeziv.



O echipă responsabilă şi devotată, reconstruieşte profesionalismul şi normalitatea! Mereu în slujba oamenilor, preocupaţi de siguranţa dumneavoastră medicală, promovând trăinicia şi lucrul bine făcut în medicina dentară! Dr. Cristian Mina și-a propus pentru M&M Dental Team devotament profesional, certitudine, siguranţӑ, un ambient prietenos tuturor pacienţilor care trec pragul, un Clean-Cut nord-american, adaptabil locurilor noastre.

La M&M Dental Team redescoperiţi zâmbetul!



Adresa: strada Oneşti nr. 37, Constanţa, telefon: 0341. 465. 635; 0725.869.561; 0341.412.549, www.mmdentalteam.com

[email protected]

Facebook: M&M Dental Team, Ortho Denta Lofet



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5829 secunde