Păduchii se înmulţesc rapid, dar puteţi scăpa uşor de ei

129
Păduchii se înmulţesc rapid, dar puteţi scăpa uşor de ei - paduchi-1623349693.jpg

Articole recomandate

Chiar dacă suntem în secolul XXI şi pare a fi greu de crezut, infestarea cu păduchi continuă să fie o problemă, chiar şi în ţările cele mai civilizate. În România, cele mai multe cazuri de pediculoză se întâlnesc în mediul rural, însă nu sunt o excepţie nici în mediul urban, aşa că la fel de bine se pot alege cu astfel de „chiriaş” şi persoanele care fac duş zilnic. Vestea bună este că pediculoza este relativ inofensivă şi foarte uşor de tratat.

„Păduchii sunt mici vietăţi mici negre care se lipesc şi se înmulţesc pe firele de păr de pe corp, de pe cap sau din zona genitală. Produc o mâncărime insuportabilă, prin mişcarea lor pe piele şi se înmulţesc extrem de repede. Păduchii sau ouăle lor, lindinii, se văd cu ochiul liber, lipite pe firul de păr lângă orificiul de ieşire al firului din piele”, a explicat dr. Mălina Muşat.

Ca urmare, scărpinatul cu mâna murdară nu face decât să înrăutăţească lucrurile, atrage atenţia specialistul, existând pericolul ca leziunile să se suprainfecteze. Interesant este şi modul în care aceste vietăţi îşi schimbă gazda, în mai puţin de câteva secunde, fie prin intermediul hainelor, a lenjeriei de pat sau a periei de păr, fie într-o poză de grup. Copiii, cel puţin, se contaminează unul de la altul foarte uşor, la şcoală, în timpul jocului, când stau cu capul lângă cel al colegilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2956 secunde