Unele semne din naștere trec, altele rămân pe viață

Joi, 10 Iunie 2021, 21:28
148
Sunt copii care se nasc cu anumite semne pe față sau pe corp. Din fericire, unele dintre ele se mai estompează în timp, dar altele nu trec toată viața. Potrivit dr. Angela Ichim, o parte dintre acestea apar din cauza unui surplus de pigment (culoare) la nivelul pielii, alteori din cauza unor vase de sânge care nu s-au dezvoltat normal sau au rămas strâns grupate.

Majoritatea sunt nedureroase și nu prezintă un pericol pentru sănătate, însă în cazuri rare cauzează complicații sau sunt asociate altor afecțiuni mai grave.

De exemplu, petele de culoarea somonului (numite și ciupituri de barză, sărutul îngerilor) sunt subțiri, plate, de culoare roz deschis sau roșie. Acestea apar la o treime dintre nou-născuți în regiunea occipitală, între sprâncene sau pe pleoapele superioare.

În unele cazuri se estompează odată cu vârsta, iar în altele rămân neschimbate. Din fericire, aceste semne nu necesită tratament. Apoi, semnele de culoarea vinului roșu, asemănătoare unor vânătăi de culoare roșu închis, roz-roșiatice, se închid la culoare în timp, devenind purpurii. Petele de culoarea cafelei cu lapte, în schimb, sunt netede, au o formă ovală, iar gama de culori se întinde de la maro-deschis până la maro-ciocolatiu. Apar, de obicei, pe torace, fese sau picioare. Aceste pete pot deveni mai mari și mai închise la culoare, odată cu vârsta, dar nu cauzează probleme de sănătate. Pagina a fost generata in 0.214 secunde