Aproape 900 de constănțeni vor să plece la tratament

261
Aproape 900 de constănțeni vor să plece la tratament - cereribilete1-1614105397.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii au început să-și depună, de luna trecută, cererile pentru obținerea unui bilet de odihnă și tratament, într-una din stațiunile balneoclimaterice de pe litoral sau de la munte. Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii, Kristina Mutiş, până acum au fost înregistrate 880 de astfel de solicitări. În ceea ce privește biletele, acestea vor fi acordate pe aceleaşi criterii, adică în baza unui punctaj, în care se ia în calcul mai ales faptul dacă solicitanţii au mai beneficiat sau nu de bilete în ultimii doi ani.

Aşadar, cei care nu au primit bilete de tratament în 2019 şi 2020 vor primi zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu mai primesc nici un punct.

Referitor la contribuţia suportată de către beneficiarii biletelor, aceasta este în procent de 50% din valoarea totală a pensiei. Desigur, există şi gratuităţi, de acestea beneficiind veteranii de război sau cei care primesc pensii de invaliditate şi persoanele cu handicap. În cazul asiguraţilor contribuţia este de 50% din valoarea biletului, asta dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul se achită integral. De precizat că sunt favorizați cei care nu au fost în stațiune în ultima perioadă, dar atribuirea este influențată și de nivelul sau categoria pensiei pe care o încasează pensionarul (pensie de invaliditate, pensie pentru limită de vârstă, pensie de urmaș, pensie anticipată sau pensie anticipată parțială).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7178 secunde