Femeile însărcinate care iau vitamine prenatale nasc bebeluși mai grăsuți

638
Femeile însărcinate care iau vitamine prenatale nasc bebeluși mai grăsuți - 783f97e5b07af4621d986dec16754459.jpg
Vitaminele administrate femeilor însărcinate determină o greutate mai mare la bebelușii pe care îi nasc. Femeile însărcinate care iau zilnic multivitamine, create special pentru ele, au copii cu o greutate mai mare la naștere decât cele care nu iau astfel de suplimenți nutritivi, susține un nou studiu publicat în revista British Journal of Nutrition. Cercetarea, realizată de Institutul pentru Chimia Creierului și Nutriție Umană de la Metropolitan University din Londra și de Spitalul Universitar Homerton, este primul care arată că multivitaminele special concepute pentru gravide au efect asupra greutății bebelușilor născuți de mame din țările dezvoltate, în condițiile în care mulți medici nu le recomandă gravidelor să ia alți suplimenți nutritivi cu excepția acidului folic.
În timpul studiului doctorii au descoperit că mamele care luaseră multivitamine reale aveau niveluri mai mari de fier, folat, thiamin și vitamina D, spre deosebire de cele cărora nu le fuseseră administrate. Cea mai semnificativă descoperire a fost însă aceea că 8 din cei 88 de bebeluși născuți de femeile care luaseră suplimenți au fost considerați "mici" față de 13 din cei 61 născuți de mamele care nu luaseră multivitamine.
Nou-născuții mai mici pot dezvolta probleme respiratorii și icter, iar, ca adulți, pot suferi de obezitate, diabet, atacuri de inimă și atacuri cerebrale, explică medicul Pat O’Brien de la University College London. 8% din nou-născuții din România au greutăți mai mici decât cele normale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8235 secunde