Fibrilația atrială - ce este și cum se tratează

392
Fibrilația atrială - ce este și cum se tratează - inimae7d7150a3f-1414739385.jpg

Articole de la același autor

Fibrilația atrială este o tulburare de ritm cardiac care provoacă bătăi neregulate și rapide ale inimii. Această tulburare de ritm poate fi permanentă sau poate apărea în episoade care pot fi reduse spontan sau cu tratament.

Președintele Societății Naționale de Medicina Familiei, Rodica Tănăsescu, a explicat că fibrilația atrială nu este greu de diagnosticat, însă este greu de monitorizat și a precizat că există tratament care previne formarea de cheaguri și AVC.

Potrivit medicului, fiecare persoană cu vârsta peste 20 de ani ar trebui să își facă un control la 3-5 ani. Mai mult decât atât, tratamentul trebuie urmat în fiecare zi.

"30% dintre pacienți nu vin la medic. Tratamentul trebuie urmat în fiecare zi. Hipertensiunea prost tratată la noi este o regulă, nu se ajunge la țintă. Fibrilația atrială diminuează capacitatea de funcționare a inimii care-și efectuează cu dificultate munca de pompă, astfel simptomele pacientului pot include : oboseală, sufocare la efort, palpitații", a spus medicul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1887 secunde