Fiți veseli! Râsul vă permite să atenuați tensiunea emoțională

206
Fiți veseli! Râsul vă permite să atenuați tensiunea emoțională - fondrasul1jpg2-1669562163.jpg

Articole de la același autor

O dietă echilibrată și un stil de viață sănătos contribuie considerabil la sănătatea psiho-emoțională a unei persoane. Pe lângă toate acestea, sunt de părere specialiștii, există și alt lucru care are o influență semnificativă, și anume râsul. Voi când ați râs ultima oară? Știți care este importanța râsului pentru sănătate?

În caz că nu știați, râsul vă face numai bine, dar, în primul rând, vă ajută să vă antrenați mușchii feței, să eliberați tensiunea, să minimizați ceea ce vă provoacă disconfort. Vă poate face să vedeți lumea dintr-o altă perspectivă, să vă reîncărcați cu energie. Medicii consideră că râsul este foarte important pentru sănătate și pentru și activitatea hormonală.


Se știe, trăim într-o perioadă în care ritmul vieții este rapid și adesea stresant. Prin urmare, este normal să vă simțiți copleșiți de sarcinile pe care le aveți zilnic de îndeplinit. Chiar și așa, precizează dr. Delia Marin, în acele situații în care nu mai suportați ritmul cotidian, există un aliat foarte simplu, dar cu efect puternic: râsul. Așa cum meditația și mindfulness-ul pot aduce beneficii pentru sănătatea fizică și psihologică, s-a demonstrat că râsul are o contribuție semnificativă prin influențarea activității hormonale. Mai exact, practicarea tehnicii mindfulness s-a dovedit a fi benefică pentru numeroase afecțiuni ce implică niveluri modificate de serotonină, precum anxietatea și depresia, insomnia sau tulburările de alimentație.


Asta în condițiile în care tot ceea ce se întâmplă în organism este rezultatul unui proces psihologic, fiziologic și neurologic complex, minunat și perfect. Deci, nimic nu rămâne fără o explicație. Așa cum plânsul și tristețea vă slăbesc, vă coboară moralul și vă fac să credeți că lucrurile nu au sens, râsul face contrariul. El are un impact direct asupra sistemului imunitar. Ba chiar, de-a lungul timpului s-a dovedit că râsul poate ajuta la reducerea nivelului de cortizol, epinefrină și hormon de creștere, atenuând astfel stresul. În plus, influențează activitatea hormonală a serotoninei și a dopaminei.


Mai mult decât atât, râsul este un proces biologic care vă ajută să eliberați endorfine și, pe lângă faptul că vă ajută să vă simțiți mai bine și să îmbunătățiți imaginea pe care o aveți despre voi înșivă, vă permite să îmbunătățiți relațiile interpersonale. În plus, experții afirmă că râsul este o terapie non-invazivă care poate contribui semnificativ la tratarea depresiei, anxietății și stresului. Prin urmare, este o măsură adjuvantă. Atenție, însă! Doar pentru că râsul oferă diverse beneficii pentru sănătate nu înseamnă că ar trebui să râdeți tot timpul. Acest lucru nu se poate face la comandă. Totuși, credeți sau nu, simplul act de a râde vă permite să atenuați tensiunea emoțională și să le arătați celor din jur că sunteți veseli, fericiți sau pur și simplu recunoscători. De asemenea, vă ajută să vă simțiți mai ușori și să răspândiți acest sentiment pozitiv și celor din jurul vostru.

În plus, trebuie să aveți în vedere că râsul este o modalitate bună de a menține un mediu pozitiv în jurul vostru și de a face ca lucrurile să decurgă mai lin atât pentru restul oamenilor, cât și pentru voi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3964 secunde