Video Galerie foto-video / Grevă generală în sistemul medical. Doar urgențele vor fi tratate azi

227
1

Articole de la același autor

Federația Sanitas declanșează, astăzi, greva generală, prim-vicepreședintele Marius Sepi precizând că nicio operație care nu este urgență medicală nu va fi realizată.



"Nicio operație care nu este urgență medicală nu va fi realizată. Intervențiile programate vor fi amânate, atât timp cât sunt pentru suferințe cronice", a declarat, duminică seară, Marius Sepi, prim-vicepreședintele Federației Sanitas. Sepi a precizat că în spitale vor fi pichete de grevă.



În total 3.000 de cadre medicale au întrerupt activitatea în această dimineață în județul Constanța.


Demersul sindicaliștilor este susținut și de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC), care a făcut apel la bolnavi să dea dovadă de solidaritate cu acțiunile personalului medical, potrivit News.ro. Reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat, la rândul lor, că, la discuțiile care au avut loc vineri, le-au transmis liderilor Federației Sanitas că se caută soluții pentru ca veniturile din sistemul sanitar să fie cât mai aproape de un nivel corespunzător, iar luni a fost programată o nouă întâlnire.

Federația Sanitas cere introducerea în Ordonanța de Urgență a Guvernului 20/2016 a angajaților care lucrează în serviciul tehnic administrativ - 23.000 de persoane, a funcționarilor publici din Direcțiile de Sănătate Publică - 1.800 de oameni și a celor din creșe și grădinițe - aproximativ 1.500 de persoane.

De asemenea, Sanitas mai solicită reducerea diferențelor salariale de până la 800 de lei între asistenții medicali absolvenți ai școlilor postliceale sanitare și cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeași profesie, având aceeași fișă a posturilor și aceleași atribuții.

Federația Sanitas a cerut și reducerea diferențelor de salarizare de până la 1.200 de lei între spitalele clinice și neclinice și trecerea asistenților din asistența socială pe grila din sistemul neclinic.



Comentează știrea

Cornel
31 octombrie 2016
dupa ce v-au crescut

lefurile cu 50% in ultimul an, dupa ce a crescut garda cu 90% din toamna asta tot nemultumiti sunteti. Asta e tupeu sindicalist marca psd in pragul alegerilor. Ia sa-i dea afara, sa aduca tineri, ca oricum majoritatea de la saj sunt analfabeti si spagangisti.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.831 secunde