Gargara cu apă și sare, ajutor în prevenirea îmbolnăvirii de gripă nouă

6952
Gargara cu apă și sare, ajutor în prevenirea îmbolnăvirii de gripă nouă - 1c10102f743b0c51628a92455d32ed2f.jpg
Prevenirea contractării afecțiunilor respiratorii - fie că este vorba de răceli, nas înfundat, gripă sezonieră sau AH1N1 - poate fi reali-zată prin câteva măsuri simple și la îndemâna oricui.
O astfel de metodă este gargara cu apă călduță și sare. Specialiștii spun că procedeul, simplu și puțin costisitor, nu trebuie subestimat întrucât și-a dovedit eficacitatea de-a lungul timpului.
Medicii vă sfătuiesc să amestecați în apă călduță sau la temperatura camerei o cantitate cât mai mare de sare, cu care să faceți apoi gargară de două ori pe zi.
De asemenea, de ajutor este și inhalarea, pe nas, cel puțin o dată pe zi, a apei sărate. "Suflați-vă apoi nasul cu putere și cu ajutorul unui bețișor cu vată înmuiat în apă caldă sărată, badijonați-vă cele două nări. Este o altă metodă eficace de a diminua propagarea virusului gripal", a arătat dr. Vinay Goyal, medic de urgență.
Gargara și badijonarea nărilor cu apă sărată sunt recomandate, căci căile de acces ale infecțiilor respiratorii sunt nările, gura și gâtul.
Soluția pentru gargară poate conține și câteva picături de ulei de mentă și pin.
Metoda poate fi folosită, totodată, și în tratarea afecțiunilor respiratorii. De ajutor sunt și băile calde cu sare la picioare, urmate de un repaus la pat și consumarea de ceaiuri fierbinți. Rolul ceaiurilor fierbinți este de a curăța gâtul de viruși, antrenându-i în stomac, unde nu pot să supraviețuiască.
Pentru întărirea sistemului imunitar, consumați alimente bogate în vitamina C (portocale, lămâi) sau tablete cu această substanță.
Nu trebuie ignorate, însă, alte măsuri preventive, precum spălarea mâinilor și a feței, cu apă și săpun, cât mai des. Totodată, utilizați batistele de unică folosință când strănutați sau tușiți, evitați aglomerațiile, gesturile familiare (îmbrățișări, strângerea mâinii) și călătoriile peste hotare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7714 secunde