Geanta viitoarei mămici. Află care sunt lucrurile esențiale când mergi la maternitate

9823
Geanta viitoarei mămici. Află care sunt lucrurile esențiale când mergi la maternitate - fond-nastere-1699881030.png

Articole de la același autor

Se apropie data când este posibil să naști și trebuie să îți faci bagajul de maternitate? Dacă nu ești sigură de unde să începi, află câteva idei, în așa fel încât să fii sigură că nu omiți niciun lucru esențial.

De preferat este ca bagajul de maternitate să fie pregătit până în 36 sau 37 de săptămâni de sarcină. Unele articole sunt esențiale, în timp ce altele te vor face să te simți mai confortabil și îți vor aminti de casă. Iată o listă extinsă cu tot ce ai nevoie sau îți poți dori să ai cu tine în spital.

În primul rând, trebuie să iei cu tine planul de naștere, dacă ai unul. Este bine să ai câteva exemplare: unul pentru tine, unul pentru asistentele de travaliu și poate altul de rezervă. De asemenea, nu trebuie să lipsească un halat, articole de toaletă și haine confortabile. De asemenea, vei avea nevoie de un cablu de încărcare lung pentru telefonul mobil. Uneori, paturile de spital sunt departe de o priză electrică și îți vei dori un telefon cu bateria încărcată, pentru a ține legătura cu cei dragi. Ar fi ideal să ai ceva de strâns în mână în timpul contracțiilor. Caută din timp o bilă antistres. Pe listă se află, de asemenea, mai multe perechi de lenjerie postpartum. În unele spitale, mamele vor primi lenjerie din plasă oferită de spital, însă în altele, nu. Cu toate astea, nu poți da greș cu propria lenjerie postpartum și extra absorbante, deoarece sângerarea poate fi destul de intensă. Majoritatea mămicilor au nevoie, totodată, de supozitoare de glicerină după naștere pentru a ajuta organismul să își regleze tranzitul intestinal. Neapărat, trebuie să ai la tine un scaun auto, o pătură și o ținută de plecare acasă. Împachetează două ținute diferite, de mărimi diferite, pentru că nu știi cât de mare sau mic va fi bebelușul. Nu uita de informațiile de contact ale medicului pediatru! Medicii și asistentele vor avea nevoie de aceste informații, așa că este bine să le ai la îndemână. Să nu lipsească, din bagajul tău, biberoane/suzete scutece și șervețele umede! Spitalul va avea scutece și șervețele, dar cel mai sigur este să aduci de acasă câteva scutece de nou-născut, o cremă pentru funduleț și un pachet de șervețele umede.

Ce acte trebuie neapărat să ai la tine?

Din bagajul de maternitate, dintr-o geantă separată, nu trebuie să lipsească buletinul, adeverința de salariat, detaliile asigurării de sănătate/cardul de sănătate, dosarul cu toate investigațiile medicale, analizele și ecografiile celor nouă luni de sarcină.

De asemenea, pentru declararea copilului, vor fi necesare buletinele ambilor părinți (original și copie), certificatele de naștere ale ambilor părinți (original și copie) și certificatul de căsătorie (original și copie).

Lista bagajului pentru maternitate nu este nici lungă și nici scurtă, însă conține strictul necesar pentru nou-născut în primele zile de viață, dar și pentru proaspăta mămică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4828 secunde