Maternităţile din România, prea sărace pentru a administra corect oxigenul

227
1
Maternităţile din România, prea sărace pentru a administra corect oxigenul - oxigen-1666800439.jpg

Articole de la același autor

România este ţara unde nou-născuţii ajung la retinopatie, la grave probleme pulmonare şi neurologice din cauza oxigenului administrat fără măsură. Acesta este avertismentul medicilor care îngrijesc copiii în secţiile de Terapie Intensivă, potrivit Antena3


În ultimii ani peste 60 de bebeluşi cu retinopatie au ajuns la orbire. Cea mai mare problemă este lipsa echipamentelor care ajută la dozarea corectă a oxigenului.


Doar 20 din cele 60 de centre de reanimare pentru nou-născuţi din ţara noastră au dispozitive care dozează corect cantitatea de exigen.


Dispozitivele medicale care ajută la dozarea corectă a oxigenului lipsesc şi din echipajele medicale de urgenţă. Doar 10 au fost dotate anul acesta cu astfel de echipamente.


Comentează știrea

Achizitii Necorelate cu Tartacuta
26 octombrie 2022
Alesii Nostrii si Numitii pe Sanatate

"Doar 20 din cele 60 de centre de reanimare pentru nou-născuţi din ţara noastră au dispozitive care dozează corect cantitatea de Oxigen"[e plus sursa cu alte preocupari decit tastatura]. Adica 40 de centre au si tuburi de oxigen, dar compententa celor care administreaza duce la malpraxis. Solutia : ori [invata] ori daca nu ii ajuta prea mult tartacuta le [cumparam dozator automat].

Pagina a fost generata in 0.4205 secunde