Geloase și posesive din cauza pilulei contraceptive

450
Geloase și posesive din cauza pilulei contraceptive - a525cd102b157e7b7e69049fe0fa8e12.jpg

Articole de la același autor

Un studiu recent arată că hormonii din pilulele contraceptive trezesc în femei monstrul geloziei și le fac să devină din ce în ce mai posesive și mai dispuse să se îndoiască de fidelitatea soților sau a prietenilor lor. Aceste niveluri mari de estrogen pot chiar să pună relațiile în pericol. Descoperirea este numai una dintr-o serie lungă de efecte secundare "emoționale" atribuite faimoasei pilule, administrată zilnic de milioane de femei.
Medicamentului i se mai pune în cârcă și schimbarea gusturilor femeilor la bărbați și chiar o explozie a inteligenței feminine. Studiul a arătat că, cu cât este mai mare nivelul de estrogen din pilulă, cu atât femeia devine mai geloasă. De asemenea, s-a aflat că progesteronul, un alt hormon conținut de pilula contraceptivă nu are asemenea efecte asupra emoțiilor feminine.
Dr. Craig Roberts, conducătorul cercetării, este de părere că femeile trebuie să fie informate despre aceste efecte, să fie conștiente de ele, astfel încât să aleagă pilule cu un conținut mai redus din hormonul respectiv. Potrivit cercetătorului, dezechilibrul chimic le poate face pe femei să aleagă bărbați mai tineri, genul androgin, sau, din contră, mai maturi, mai macho.
Într-un studiu anterior, dr. Roberts a mai demonstrat că pilula alterează și simțul mirosului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 20 Octombrie 2010
Stire din Sănătate : Hoțul tăcut care ne slăbește oasele
Pagina a fost generata in 1.8275 secunde