Concurs Genă care ar putea deschide calea către un vaccin anti-SIDA, descoperită

398

Articole recomandate

O genă, care joacă un rol cheie în producerea anticorpilor necesari neutralizării virusului HIV și care ar putea deschide drumul către crearea unui vaccin împotriva maladiei SIDA, a fost descoperită de cercetătorii americani, potrivit unui studiu publicat în revista Science.
Această descoperire, făcută pe șoareci, ar putea explica de ce anumite persoane expuse virusului HIV, responsabil de declanșarea maladiei SIDA, nu sunt niciodată infectate.
Gena, numită Apobec3, care există și în corpul uman și este localizată în același loc pe același cromozom, controlează capacitatea șoarecilor de a produce anticorpi care să neutralizeze retrovirusul, permițând combaterea cu succes a infecțiilor.
Conform cercetătorilor, această genă ar putea juca același rol și în cazul oamenilor, fiind capabilă să neutralizeze retrovirusul responsabil de declanșarea maladiei SIDA.
Această ipoteză este susținută de studii precedente, care arată că proteinele produse de gena Apobec3 au proprietăți anti-HIV și că regiunea cromozomului unde este situată această genă exercită o influență puternică asupra capacității acestui virus de a infecta organismul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5558 secunde