Grăsimea de pe organe poate duce la grave probleme de sănătate

193
Grăsimea de pe organe poate duce la grave probleme de sănătate - grasime-1630239133.jpg

Articole de la același autor

Grăsimea de pe organe poate duce la grave probleme de sănătate, dacă nu faceţi tot posibilul să scăpaţi de ea. Specialiştii susţin că aceasta poate duce la dezvoltarea afecţiunilor cardiovasculare sau chiar a cancerului, ea fiind un factor de risc major pentru organismul uman.

Supraponderabilitatea este o condiţie medicală care poate provoca o multitudine de afecţiuni grave. Pentru a evita riscurile asociate, este esenţial să menţineţi o greutate cât mai normală. Potrivit dr. Cezar Amititeloaie, grăsimea de pe organe se elimină, în primul rând, prin reducerea aportului de zahăr.

„Apoi, carbohidraţii cu indice glicemic mare, cum ar fi orezul alb, cartofii, pâinea albă, pastele sau fulgii de porumb, trebuie scoase din meniu, deoarece cresc foarte mult insulina şi rezistenţa la insulină care vă va cauza mai multă foame. Evitaţi şi sucurile dulci, chiar dacă sunt naturale, iar cel puţin pentru o perioadă evitaţi chiar şi fructele, mai ales pe cele foarte dulci. De asemenea, încercaţi să aveţi o alimentaţie cât mai variată. În principiu, 80% de origine vegetală şi 20% de origine animală, din surse cât mai curate, ecologice. Renunţaţi şi la alimentele procesate, gata preparate şi cumpăraţi-vă ingredientele de bază din care să vă gătiţi acasă. Chiar dacă aveţi impresia că nu aveţi timp, când veţi începe să practicaţi post intermitent, vă veţi reduce fereastra în care vă alimentaţi, nu veţi mai mânca 5-6 mese pe zi. În plus, veţi observa că vă va rămâne timp suficient să vă preparaţi singuri hrana şi astfel veţi economisi bani cu care veţi putea cumpăra alimente mai calitative”, este de părere medicul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0884 secunde