Greșelile care duc la apariția bolilor de stomac

619
Bolile de stomac apar, în cele mai multe cazuri, din cauza greșelilor pe care le fac oamenii în alimentație. Iată câteva sfaturi din par-tea medicilor nutriționiști, pentru a preveni apariția gastritei și a ulcerului.

r Nu răbdați de foame - femeile, în mod special, se înfometează, crezând că astfel vor slăbi. Această percepție este greșită și, în plus, își distrug stomacul. Sfatul medicilor este să mâncați din patru în patru ore și să mestecați bine alimentele.

r Evitați alimentele condimentate și acre - excesele alimentare, dar și meniul bogat în con-dimente, alimente acre sau cu conservanți sunt principalele cauze ale gastritei. De aceea, trebuie evitate.

r Nu mâncați la nervi - stresul poate modifica impulsurile nervoase și secrețiile hormonale, pertur-bând buna funcționare a intestinului. Combinația dintre un loc de muncă solicitant, grijile familiale și datorii stimulează producția de suc gastric și poate duce la gastrită și ulcer.

r Fără cafea, țigări și aspirina pe stomacul gol - aceste "vicii" irită tubul digestiv, cresc aciditatea și îngreunează activitatea ficatului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2495 secunde