Gripa și virozele, forme de manifestare

138
Gripa și virozele, forme de manifestare - gripasivirozele-1444400004.jpg

Articole de la același autor

Pentru a pune diagnosticul de gripă, pacientul este trimis de medicul de familie sau specialist la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța unde i se va realiza un buletin de analize specific. În restul cazurilor, cele care prezintă manifestări specifice virozelor respiratorii, bolnavii sunt consultați în ambulatoriu și trimiși acasă pentru a se reface.

"Diferența dintre viroză și gripă este chiar implicarea virusului gripal care determină îmbolnăvirea. Mai mult, în cazul gripei apar și complicațiile pulmonare care necesită tratament cu antibiotice și care se manifestă prin febră foarte mare, dureri musculare, dureri de cap, greață și vărsături. Virozele sunt asemănătoare simptomatologic, dar au manifestări mult mai blânde", a explicat dr. Mirela Stângaciu, medic de familie.

Reprezentanții DSP Constanța spun că, potrivit unui ordin de ministru, vaccinarea antigripală va începe pe data de 15 octombrie, iar ca prioritate la vaccinare vor fi înscrise gravidele, copiii sub 18 ani, cardiacii, bătrânii și bolnavii cronici.

Pentru a evita pe cât posibil îmbolnăvirea, medicii Direcției de Sănătate Publică recomandă o igienă strictă și consumul de alimente proaspete.

"Schimbările bruște de temperatură din ultima vreme se resimt în starea de sănătate a populației. Pot apărea manifestări ca urmare a incapacității organismului de a se adapta la variațiile bruște ale temperaturii. Ca soluții pentru a preveni boala rămân igiena mâinilor, având în vedere că avem de-a face cu boli transmisibile, alimentația bogată în substanțe antioxidante și activitatea fizică", a precizat dr. Loti Popescu, reprezentantul DSP Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
Stire din Sănătate : Cistita, o urgență medicală?
Pagina a fost generata in 3.8511 secunde