Cum se poate îmbolnăvi cel mic de la școală

111
Cum se poate îmbolnăvi  cel mic de la școală - cumsepoateimbolnavi-1444399937.jpg

Articole de la același autor

Odată cu reintegrarea în colectivitate, micuții sunt mult mai predispuși la afecțiuni, în special la cele respiratorii. "Cele mai frecvente boli pe care copiii le pot contracta de la școală sunt cele respiratorii, care se transmit prin picături, adică prin vorbit, râs, tuse sau strănut", a explicat dr. Cristina Mihai, șeful Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța.

Medicul ne-a mai spus că cel mai bine ar fi ca școlarii care sunt deja bolnăviori să stea acasă până se vindecă, deoarece riscă să își îmbolnăvească și colegii.

Totodată, cadrele medicale din cadrul unității de învățământ și profesorii trebuie să fie atenți și să urmărească dacă elevii prezintă simptome ale unor boli.

"În cazul în care observă copii apatici, cărora le curge nasul, au stări febrile sau acuză dureri de cap, cadrele didactice ar trebui să îi trimită pe aceștia la domiciliu până se recuperează", a precizat dr. Mihai. Pediatrul îi mai sfătuiește pe părinți și pe profesori să îi învețe pe cei mici să se spele cât mai des pe mâini, mai ales înainte de pauza de masă, să folosească șervețele de unică folosință în loc de batiste și să fie atenți la igiena alimentelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4045 secunde