Obiceiurile alimentare care îi îmbolnăvesc pe copii

225
1

Articole de la același autor

Incidența tulburărilor de nutriție a crescut dramatic în ultima perioadă, susțin deopotrivă nutriționiștii și pediatrii. Această statistică este valabilă pentru copii, adolescenți și adulți deopotrivă, iar monitorizarea aportului de grăsimi, calorii sau zahăr e din ce în ce mai dificilă, având în vedere că alimentele din comerț sunt "pline ochi" de astfel de substanțe.

Mediul în care oamenii și copiii lucrează, învață și se joacă a contribuit la epidemia obezității. De asemenea fiecare alege tipul alimentului și cantitatea pe care o mănâncă în funcție de gusturi și nevoi. Totuși, opțiunile sunt limitate de sortimentele găsite în ma-gazin, aprozar, restaurant sau școală, fapt pentru care nu de puține ori se întâmplă să nu fie și cele mai inspirate alegeri alimentare.

"Factorii de risc pentru bolile cronice ale adultului se regăsesc la vârste tinere. Obiceiurile alimentare stabilite în copilărie sunt prezente în adolescență, facilitând necesitatea intervenției timpurii privind crearea unui stil de viață sănătos. Activitatea fizică are un rol important în echilibrul caloric și managementul greutății corporale.

S-a demonstrat că privitul la televizor, timpul sedentar petrecut în exces se asociază cu suprapondere și obezitate la copii, adolescenți și adulți. Înlocuirea acestora cu activități fizice poate ajuta copiii și adulții să aibă o viață sănătoasă.

Odată cu folosirea energiei în diferite activități, stomacul copilului mic nu rezistă înfometării dintre mese. Mulți copii au nevoie de o gustare dimineața și după-masă care ar trebui programată să nu se suprapună peste prânz și cină. Gustarea ar trebui să includă alimente sănătoase echilibrate", a explicat dr. Cristina Mihai, medic primar pediatru, șefa secției de pediatrie din cadrul Spitalului Județean Constanța.

Calorii echilibrate pentru menținerea greutății

Dobândirea unei greutăți corporale corespunzătoare pe parcursul vieții este vitală pentru menținerea stării de sănă-tate individuală. Mulți factori genetici, de mediu, comportamentali pot influența greutatea corporală. Echilibrul caloric în timp reprezintă soluția optimă pentru un management al greutății corporale eficient. Oamenii pot controla ce mănâncă și câte calorii folosesc prin activitate fizică.

"Caloriile ingerate ar trebui să egalizeze caloriile folosite pentru a menține greutatea corporală normală. Astfel, consumul a mai puține calorii va rezulta într-o scădere a greutății. Acest lucru poate fi obținut în timp prin ingerarea a mai puține calorii, făcând sport și cel mai bine printr-o combinație a celor două.

Odată ce o persoană are un exces ponderal (suprapondere sau obezitate), reducerea țesutului grăsos necesită un efort semnificativ pe o durată relativă de timp, chiar și ani", a mai spus medicul.

Alegeri alimentare "deștepte"

În primul rând, este responsabilitatea părinților să ofere mâncarea potrivită vârstei și necesităților celor mici. De aceea, reducerea caloriilor și încurajarea consumului de legume și fructe este esențială încă de la vârste foarte mici. Părinții și copiii ar trebui să desfășoare cel puțin 60 de minute de activitate fizică în fiecare zi și să limiteze timpul în fața televizorului sau a calculatorului.

Comentează știrea

Carmen
6 octombrie 2015
oferta de lucru

Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1741 secunde