Cum tratăm un episod de tulburare vizuală

13705
Cum tratăm un episod de tulburare vizuală - cumtratamdrhichammrinioftamolog-1442422259.jpg

Articole de la același autor

Una dintre tulburările vizuale temporare ce se poate manifesta la unul dintre ochi sau chiar la ambii ochi prin apariția de pete oarbe sau străfulgerări luminoase poate afecta activitățile zilnice ale pacientului. Deși pot reprezenta un motiv de spaimă pentru oricine le experimentează, migrenele oculare sunt de obicei inofensive și trec de la sine, fără medicație, în aproximativ 20 - 30 de minute.

Migrenele oculare pot avea simptome variate. Pacienții pot experimenta pete întunecate care apar în mijlocul câmpului vizual și care își măresc dimensiunea și își modifică poziția, străluciri, scântei sau flash-uri luminoase, ori pete oarbe mărginite de contururi luminoase. De multe ori, aceste tulburări de vedere apar în contextul unei dureri localizate în zona capului (migrena clasică), durere care poate fi din cauza ochiului, a capului sau a dinților.

"Aproximativ 60% dintre cei care suferă de migrene oculare experimen-tează un fenomen care prevestește producerea acestor tulburări vizuale, care se manifestă subtil prin schimbări de dispoziție, pofte pentru anumite alimente sau o stare generală de oboseală.

Se crede că migrenele oculare au aceeași cauză ca și migrenele clasice (durerile de cap). Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, migrenele au aproape sigur o cauză genetică, iar unele studii arată faptul că 70% dintre persoanele care suferă astfel de tulburări au în familie persoane care s-au confruntat cu migrene oculare.

Se pare că migrenele sunt declanșate de activarea unui mecanism din creier, care provoacă eliberarea de substanțe inflamatorii în jurul nervilor și al vaselor de sânge de la nivelul capului. Rămân însă necunoscute cauzele care declanșează acest mecanism, dar și care provoacă dispariția simptomelor unei migrene oculare", a explicat dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog în cadrul Mrini Eye Hospital.

Pacienții de vârsta a doua, cei mai afectați

Migrenele oculare afectează mai des adulții cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani, dar apar și la adolescenți, la copii și la vârstnici. Femeile prezintă un risc mai crescut de a face migrenă oculară decât bărbații.

Cum sunt diagnosticate și tratate migrenele oculare

Deoarece, în general, nu sunt peri-culoase și trec de la sine, migrenele oculare nu necesită tratament.

Dacă vă aflați la volan sau desfășurați o activitate care solicită o vedere bună atunci când se declanșează migrena ocu-lară, opriți imediat activitatea și încercați să vă relaxați până când "criza" trece.

"Este recomandat ca după un episod de migrenă oculară să consultați un medic oftalmolog pentru a elimina posibilitatea existenței unor afecțiuni grave, precum afecțiuni ale vitrosului sau dezlipirea de retină, care prezintă simptome asemănătoare migrenei oculare (flash-uri de lumină)", a completat medicul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Iulie 2015
Stire din Sănătate : Cum scăpăm de strabism
Pagina a fost generata in 0.5085 secunde