X

Probleme de vedere la copii. Care sunt șansele de recuperare?

359
1
Probleme de vedere la copii. Care sunt șansele de recuperare? - problemedevedere1-1439729982.jpg

Articole de la același autor

Copiii se pot naște cu afecțiuni oculare sau le pot dobândi în primii ani de viață. De aceea, vizita la mediul oftalmolog este foarte importantă, iar primele controale medicale trebuie efectuate în cadrul unui departament de oftalmologie pediatrică, acolo unde există aparatura adecvată și o echipă medicală cu pregătire specială.

Clinica de Oftalmologie Mrini Eye Constanța oferă servicii medicale de oftalmologie și optică pentru copiii de toate vârstele. Depistate la timp și abordate printr-o tehnică medicală corectă, majoritatea afecțiunilor oftalmologice apărute la copii pot fi tratate.

"Clinica de Oftalmologie Mrini Eye Constanța dispune de aparatul PlusoptiX, pentru controlul oftalmologic preventiv al copiilor de vârste mici și foarte mici. Ce avantaje oferă tehnica PlusoptiX? Determinarea precoce a deficiențelor vizuale la copii, încă de la vârsta de 6 luni, timp scurt de examinare, măsurarea este confortabilă, atât pentru copil și părinte, cât și pentru medicul oftalmolog, aparatul fiind poziționat la distanță de aproximativ un metru față de copil, fără a-i crea acestuia teamă, iar măsurătoarea dioptriilor este rapidă, precisă și noninvazivă", a explicat dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog în cadrul spitalului.

Recuperare vizuală (ortoptică)

"Ochiul leneș" (ambliopia) și unele forme de strabism depistate la copii și tineri pot fi corectate cu ajutorul programelor speciale de ortoptică (recuperare vizuală).

Dintre deficiențele de vedere ale copiilor, se evidențiază ambliopia. Aceasta mai este cunoscută și sub denumirea de "ochiul leneș", datorită faptului că unul dintre ochi prezintă dificultăți de vedere, caz în care există o aliniere incorectă sau în cruciș a ochilor.

În unele cazuri, ambliopia apare ca rezultat al existenței, la unul dintre ochi, a unor simptome precum: miopia, hipermetropia, astigmatismul sau cataracta.

Lipsa stimulilor nervoși din partea "ochiului leneș" face ca acesta să fie ignorat și chiar să devină nefuncțional, aparent nevăzător, urmare a faptului că ochiul sănătos devine dominant.

"În cadrul Clinicii de Oftalmologie Mrini Eye Constanța, funcționează un program eficient de recuperare vizuală care presupune stimularea digitală vizuală pentru recuperarea vederii. Ședințele de recuperare vizuală durează aproximativ 30 de minute, oftalmologul fiind cel care stabilește, în urma controlului medical amănunțit, câte sunt necesare fiecărui pacient.

În cadrul terapiei de recuperare vizuală, ochiul strabic sau leneș este stimulat să își recâștige sau îmbunătățească vederea. Rata de succes a terapiei de recuperare vizuală este foarte mare, mai ales în cazul copiilor depistați la timp", mai spune medicul.

În cadrul clinicii, puteți obține mai multe detalii despre programul de recuperare vizuală. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Iulie 2015
Stire din Sănătate : Cum scăpăm de strabism
Pagina a fost generata in 0.2603 secunde