Din ce cauză se produc dereglările digestive

227

Articole de la același autor

Meteorismul sau disconfortul abdominal este cauzat fie de unele afecțiuni intestinale, fie de obiceiuri alimentare nesănătoase. Pe de altă parte, există două tipuri de alimente care pot provoca meteorism: alimentele bogate în proteine sau cele cu un ridicat conținut de fibre, așa cum sunt merele, varza, fasolea sau citricele, dar și produsele de patiserie.

"Cele mai frecvente cauze ale meteorismului sunt dereglările digestiei, deficitul de enzime și fermenți și bolile intestinale bacteriene.

Ar fi bine ca în astfel de cazuri să se urmărească în timp apariția acestui meteorism, după consumul anumitor alimente solide și lichide (prăjeli, condimente, grăsimi animale, supe de carne de pasăre, crudități, diferite produse pe bază de cereale, băuturi alcoolice și carbogazoase, cafea, ciocolată). De asemenea, urmăriți dacă aveți și alte simptome, ca de exemplu: arsuri în capul pieptului, o jenă în aceeași zonă, mai ales după masă, sațietate precoce, eventuale tulburări de tranzit intestinal, acestea din urmă atrăgând atenția asupra prezenței unei patologii intestinale în afara unui sindrom dispeptic.

Pentru a se putea preciza dacă este vorba de tulburări motorii ale tubului digestiv sau de o boală organică digestivă răspunzătoare de acest meteorism, este nevoie atât de un examen clinic, cât și de investigații paraclinice și de laborator", a explicat dr. Chirața Blacioti, medic primar specialist, Clinica Homeomed.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Iulie 2015
Stire din Sănătate : De ce apare respirația dureroasă
Joi, 29 Ianuarie 2015
Stire din Sănătate : Ce înseamnă ficat mărit
Pagina a fost generata in 0.4276 secunde