De ce apare respirația dureroasă

167
De ce apare respirația dureroasă - deceapare-1436545644.jpg

Articole de la același autor

Durerile intense și ascuțite în torace, chiar și de o singură parte, dureri care se amplifică la respirații profunde, tuse, mișcări sau strănut sunt simptome ale pleureziei, o inflamație a pleurei, membra-na umedă, dublu stratificată, ce înconjură plămânii și căptușește cutia toracică. Această afecțiune poate face respirația foarte de dureroasă și, atenție, dacă nu este tratată la timp, poate conduce la apariția unui revărsat pleural, în care spațiul dintre straturile membranei, numit spațiu pleural, se umple cu lichid în exces.

"Cu toate că în sens strict, pleurita și revărsatul pleural nu sunt boli, ci mai degrabă complicații ale unei afecțiuni sau infecții pulmonare de fond, precum pneumonia, tuberculoza sau lupusul eritematos sistemic. În plus, și alte afecțiuni pot, de asemenea, irita pleura, cel mai frecventă fiind insuficiența cardiacă congestivă, dar și traumatismele toracice, infecțiile virale, artrita reumatoidă și cancerul. Tocmai de aceea pleurita și revărsatul pleural pot fi tot atât de grave ca și boala de fond.

Cât privește pleurezia umedă (revărsatul pleural), aceasta are ca simptome tusea uscată și dispneea (dispneea este o tulburare a respirației caracterizată prin modificarea ritmului și intensității mișcărilor respiratorii). Mai rău este că pleurezia uscată și revărsatul pleural pot fi simptomele unor boli grave, ca pneumonia sau cancerul pulmonar, de aceea se impune prezența imediată la medic", explică dr. Anca Sima, medic primar, Clinica Homeomed. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Ianuarie 2015
Stire din Sănătate : Ce înseamnă ficat mărit
Miercuri, 10 Decembrie 2014
Stire din Sănătate : Când devine periculoasă adenoidita
Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Medicul de gardă. Oreionul recidivează?
Vineri, 13 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : De ce răcim vara
Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Balonarea. De ce se produce
Pagina a fost generata in 0.6005 secunde