Medicul de gardă. Oreionul recidivează?

417
Medicul de gardă. Oreionul recidivează? - oreion-1413311452.jpg

Articole de la același autor

Disperată că, după semnal-mentele deja știute, fiica sa, în vârstă de aproape 5 ani, ar putea face din nou oreion, cititoarea noastră Diana Cristea ne întreabă dacă este posibil ca această boală să recidiveze? 


După cum ne-a explicat dr. Anca Sima, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, oreionul, ca infecție virală, de altfel destul de ușoară, apare, de regulă, în intervalul de vârstă 3 - 10 ani. Însă, este exclus ca un copil să facă oreion pentru a doua oară. Și asta din cauză că el a dezvoltat deja o imunitate naturală la primul episod de boală. 


Simptome 
Pentru evitarea îngrijorărilor nejustificate, medicul precizează că principalul semn care indică această boală este tumefierea, fie pe o parte, fie pe ambele părți ale feței copilului, în zona situată deasupra mandibulei. Cât privește simptomele propriu-zise, acestea sunt: glande salivare tumefiate și inflamate, febră și oboseală, în unele cazuri, tume-fierea glandelor salivare de sub limbă, mai ales la adolescenți și adulți, inflamație secundară a testiculelor, care este vizibilă, a ovarelor sau pancreasului, care se manifestă cu durere abdominală. Chiar dacă este vorba despre o simplă bănuială, medicul recomandă ca, încă de la primele indicii, persoana în cauză să se prezinte la specialist, pentru a se preveni eventualele complicații. Cât privește contagiozitatea, există un risc minim ca alți membri ai familiei să se îmbolnăvească în același timp de oreion. Cu toate că este considerat o boală a copilăriei, oreionul nu-i ocolește nici pe adolescenți, nici pe tineri, nici pe adulți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : De ce răcim vara
Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Balonarea. De ce se produce
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cum debutează diabetul de tip 1
Miercuri, 05 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : De câte ori poți face oreion
Pagina a fost generata in 0.6267 secunde