Medicul de gardă

Ce riscă diabeticii care nu se tratează corect

285
1
Ce riscă diabeticii care nu se tratează corect - medicdiabet-1397487600.jpg

Articole de la același autor

"Am diabet, țin regimul ca la carte, dar sunt împotriva medicamentelor. Nici la control nu mă duc prea des, pentru că nu simt dureri. E de bine, e rău?" (Mia Trandaș).
v v v
După cum ne-a explicat dr. Dănuța Cristescu, medic specialist în cadrul Clinicii Homeomed, pa-cientul diagnosticat cu diabet ar trebui să țină permanent legătura cu medicul curant și, mai ales, să nu acționeze fără acceptul acestuia. Totul, din cauză că și compli-cațiile apar cu trecerea timpului, nu neapărat la debutul bolii, fapt care ar putea genera eventuale confuzii din partea unor pacienți, care se așteaptă la dureri de natură fizică. 
Riscuri de temut. Cât privește complicațiile ce apar de-a lungul timpului, trebuie luate în calcul  ateroscoleroza, afecțiunile cardiovas-culare, durerile în piept, atacul de cord. Apoi, cu cât trece timpul, lucrurile se complică și mai tare, putând fi afectate și vasele de sânge din zona picioarelor, ceea ce va provoca durere la nivelul degetelor de la picioare sau de la mâini, probleme la nivel osos și articular precum osteoporoza. Partea și mai rea este că urmare cronicizării diabetului, pot avea de suferit atât ochii, rinichii, pielea, cât și zona bucală.
Tipuri de diabet. Deși cauza declanșării diabetului poate să fie diferită de la pacient la pacient, această boală înseamnă, pentru toată lumea, prea multă glucoză în sânge. Apoi, în vreme ce diabetul cronic include diabetul de tip 1 și de tip 2, există și alte tipuri de boală, precum diabetul de sarcină și prediabetul (apare  când nivelul glucozei din sânge depășește limita normală, însă nu atât de mult încât să poată fi diagnosticat ca diabet).


Comentează știrea

Dana
15 aprilie 2014
Ce riscă diabeticii care nu se tratează corect

Medicii de la Centrul de diabet ar trebui ca cel putin o data pe an sa trimita bolnavii cu diabet la investigatii pentru complicatiile pe care le da diabetul. Sa le faca o instruire serioasa privind modul de viata si alimentatia . Toti medicii tratreaza cu superficialitate pacientul

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Îngrijirea copilului bolnav de diabet
Luni, 14 Aprilie 2014
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru diabetici
Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Care sunt simptomele diabetului  la copii
Pagina a fost generata in 0.3628 secunde