Medicul de gardă

De câte ori poți face oreion

10156
1
De câte ori poți face oreion - medicdecateori-1391530461.jpg

Articole de la același autor

"Copilul meu a făcut acum doi ani oreion. Ziua, stă la socrii mei cu un alt verișor, care tocmai a făcut oreion. L-am luat deja acasă, de frică să nu ia din nou boala. Soacra mea spune însă că nimeni nu face oreion de două ori. Rog medicul să mă lămurească, dacă se poate. Cu stimă și mulțumiri, Daniela".
v v v
Temerile părinților în astfel de situații sunt normale, însă dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, consideră că în astfel de situații nu-și au rostul. Și asta din cauză că un copil care a făcut o dată oreion, nu va recidiva cu această boală dacă se va afla în preajma unui bolnav. Explicația constă în aceea că, după primul episod de oreion, copilul va dezvolta imunitate naturală. 
Oreionul este o infecție virală ușoară, care, în general, apare în intervalul de vârstă 3 – 10 ani. Deși este o boală de care se pot molipsi și alții, totuși, oreionul este considerat moderat din punct de vedere contagios. Așadar, există un risc redus ca alte persoane din anturajul bolnavului să se îmbolnăvească simultan de oreion. În plus, cu toate că este inclus în categoria bolilor copilăriei, atât adulții, cât și copiii de vârsta adolescenței se pot molipsi. 
Cât privește semnele bolii, în principal, acestea sunt febra, oboseala, tumefierea glandelor salivare de sub limbă, mai ales la adolescenți și adulți, inflamația testiculelor sau a ovarelor, a pancreasului, resimțită ca o durere abdominală ș.a. 


Comentează știrea

air jordan femme
9 octombrie 2014
air jordan femme

The other day, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone! air jordan femme http://www.ventedechaussures.eu/femme-air-jordan-chaussures-chaus-13.html

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum știi că ai făcut oreion
Marţi, 09 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Cât de contagios este oreionul
Pagina a fost generata in 0.4148 secunde