Medicul de gardă

De ce răcim vara

225
De ce răcim vara - medicdeceracim-1402584291.jpg
"Ca un făcut, toată iarna nu răcim, și cum dă căldura, eu și băiețelul meu de șapte ani, tot într-o răceală o ținem. Doctorița

mi-a spus că dacă micuțul s-ar spăla tot timpul pe mâini, n-ar mai răci! Adică, nu mai contează înghețata sau aerul condiționat, ci spălatul pe mâini?" - întreabă o cititoare.

v v v

Din păcate, în ciuda temperaturilor ridicate, riscul ca un copil să răcească vara este foarte ridicat, a precizat dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed. Partea rea este că un episod de răceală estivală poate să depășească o săptămână, de aceea, trebuie luați în calcul toți factorii favorizanți. Iar printre aceștia se numără și spălarea incorectă a mâinilor sau chiar renunțarea la acest sănătos obicei. Explicația este simplă: copilul vine de la joacă cu mâinile supraîncărcate de tot felul de microbi, preluați fie de la adulți, fie de la alți copii sau de pe obiectele cu care vine în contact. Și cum sensibilitatea copiilor la boli este mai ridicată comparativ cu a adulților, spălarea mâinilor trebuie să fie literă de lege pentru cei mici, evident, și pentru adulți.

Despre alte cauze ale răcelii de vară vom scrie într-o altă ediție a ziarului nostru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Balonarea. De ce se produce
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cum debutează diabetul de tip 1
Pagina a fost generata in 4.4066 secunde