Rinofaringita, afecțiunea copiilor de vârste foarte mici

325
Rinofaringita, afecțiunea copiilor de vârste foarte mici - rinofaringita-1400606767.jpg

Articole de la același autor

"Copilul meu strănută tot timpul, tușește și nu are poftă de mâncare. Face febră foarte des și îi curge nasul". Sunt doar câteva dintre simptomele pe care părinții le comunică medicilor. Majoritatea cazurilor de îmbolnăvire se înre-gistrează între 6 luni și 4 ani, iar medicii spun că este vorba despre rinofaringită, sau "răceală", cum o denumesc părinții. Din păcate, dacă la sugari principala complicație este otita medie, la copiii mai mari, riscul de sinuzite, bronșite sau laringite crește foarte mult.


"Rinofaringita acută este de origine virală, însă poate avea la bază și un virus extrem de contagios - rinoviru-sul, responsabil pentru producerea epidemiilor. După o perioadă de incubație de 2-3 zile, rinofaringita se manifestă cu febră de 38 grade, în-soțită de convulsii, nas înfundat, scurgere naza-lă, strănut, tuse și vărsături. Tra-tamentul constă în ameliorarea simptomelor, iar antibioticele nu sunt recomandate decât în cazul în care apar complicații severe", explică dr. Gherghina Rizea, medic primar medicină de familie. 


Pentru a îndepărta riscul complicațiilor, medicul recomandă umidificarea aerului din încă-perea unde stă bolnavul și hidratarea corespunzătoare a acestuia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6204 secunde