Eternul "Nu!", răstit în fața copilului…

184
Eternul

Articole recomandate

S-a ajuns al concluzia că unul din primele cuvinte pe care bebelușul le va înțelege este cuvântul "Nu!". Așa se face că, în jurul vârstei de șase luni, copilul începe să asocieze un "Nu!" răstit cu ideea că trebuie să înceteze ceea ce face. Potrivit Copilul.ro, până la nouă luni va putea să înțeleagă și câteva expresii simple, care sunt adesea îndreptate direct spre el, cum ar fi "Pa! Pa!" sau "Bea-ți lăpticul!". 
Când doriți să verificați dacă bebelușul dumneavoastră înțelege ce îi spuneți înainte de a vorbi, puteți să încercați următoarele două jocuri:
Stimulați-l să caute obiectul preferat. "Unde e păturica?", "Unde este  iepurașul de pluș?". În cazul în care bebelușul se întoarce spre acele obiecte, înseamnă că știe deja ce înseamnă "păturică" sau "ursuleț de pluș". Acest joc funcționează și mai bine cu persoanele preferate de copil. Dacă aveți mai mulți vizitatori, dintre care bebelușul poate alege, cere-ți celor cu care se simte în largul său să îl ia în brațe și apoi întrebați-l: "Unde e mama?", "Unde e tata?". Dacă se întoarce spre dumneavostră, puteți fi sigură că știe ce l-ați întrebat.
Verificați ce poate să facă. "Dă un pupic!", "Hai în brațe!", "Aruncă mingea!", "Bea lăpticul!", "Bate din palme!", sunt câteva comenzi pe care le puteți face micuțului. Dacă bebelușul execută ceea ce l-ați rugat, arătați-i cât de mulțumit sunteți. Dacă nu reacționează la ceea ce i-ați cerut, încercați cu altceva sau renunțați la joc pentru o perioadă. Desigur, doar pentru că bebelușul a refuzat să facă ceea ce i-ați cerut, nu înseamnă neapărat că nu a reușit să vă înțeleagă. Poate doar nu vrea să facă ceea ce i-ați cerut ca la comandă. Totul este să repetați acest gen de exerciții, pentru a observa și progresele. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Martie 2014
Stire din Social : Copil mușcat de față de un maidanez
Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Cetățenești : "Vreau să ajut un copil!"
Miercuri, 19 Martie 2014
Stire din Eveniment : Copil de cinci ani, lovit de mașină
Vineri, 28 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e periculoasă bruscarea copiilor
Pagina a fost generata in 2.9578 secunde