Copilul de opt ani. Ce ar trebui să facă

140
Copilul de opt ani. Ce ar trebui să facă - copilul8ani-1396023823.jpg

Articole recomandate

La împlinirea vârstei de 8 anișori, copilul tău este deja un cavaler sau o domnișorică independentă, cu gusturi, preferințe și gândire proprii. Deja a făcut cunoștință cu școala, s-a lovit de primele extemporale și note, știe să scrie și să citească destul de bine.Dincolo de abilitățile pe care este normal să le dezvolte în această etapă a copilăriei, mai sunt și alte lucruri pe care ar trebui să le experimenteze până la 8 ani. Iată câteva dintre acestea:


Să își gestioneze singur bănuții sau alocația


Un copil școlar, care a fost educat de mic, cu privire la modul în care se folosesc și administrează banii, ar trebui să fie capabil să își gestioneze singur finanțele sau să îi cheltuiască într-un mod responsabil.


Să citească singur o cărticică simplă


Nu știe să citească foarte bine, însă până la 8 ani este capabil să răsfoiască, fie și cu privirea, o carte mică, cu foarte puțin scris. Încurajează-l să citească frecvent și vei vedea că va fi capabil să lectureze o astfel de carte!


Să treacă prin prima decepție din viața lui


Fie că nu a putut face cursurile mult dorite sau să se înscrie la sportul preferat, un copil trece prin prima dezamăgire până la vârsta de 8 ani. Depinde de tine, că părinte, să îl ajuți să facă față cu brio acestor decepții, deoarece poate învață din ele o mulțime de lucruri folositoare pentru el.


Să facă experimente diverse


Până la această vârstă, copilul se aventurează în tot soiul de experimente științifice. Încearcă să vadă cum se evaporă apa sau cum se transformă în gheață, de unde vine ploaia, cum se face aluatul și alte mici "teste" de laborator, din care reușește să priceapă concepte abstracte și greoaie, pe care nu le poate înțelege foarte bine prin teorie. 


Să își aleagă singur hăinuțele și tunsoarea


Copilul tău a devenit independent de mult timp, dar până la vârstă de 8 ani ar trebui să își definească oarecum stilul vestimentar și anumite gusturi sau preferințe. Ar trebui să fie capabil să își aleagă singur garderoba, modul în care combină hăinuțe și accesorii, dar și tunsoarea pe care o preferă.


Să meargă la un meci sportiv sau la un concert


Copilul ar trebui să experimenteze emoțiile unui eveniment de mari proporții, așa cum este un meci sportiv sau un concert, până la împlinirea vârstei de 10 ani.


Să prepare o rețeta simplă, singur


Ai reușit să îl atragi în bucătărie de mic și, o bună perioada de timp, a fost asistentul tău la gătit. Acum, este rândul lui să își testeze calitățile de bucătar. Încurajează-l să prepare singur o rețeta simplă: de exemplu, o salată. Este capabil să facă acest lucru și va avea o mare satisfacție la sfârșit, care contribuie la creșterea încrederii în sine. Iar lista ar putea continua…




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Martie 2014
Stire din Social : Copil mușcat de față de un maidanez
Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Cetățenești : "Vreau să ajut un copil!"
Miercuri, 19 Martie 2014
Stire din Eveniment : Copil de cinci ani, lovit de mașină
Vineri, 28 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e periculoasă bruscarea copiilor
Pagina a fost generata in 1.7921 secunde