Ce poate indica forma burticii gravidei

371
Ce poate indica  forma burticii gravidei - cepoateindicaburt-1397232265.jpg

Articole de la același autor

Singura posibilitate de a ghici sexul copilului când nu existau ecografe performante erau metodele băbești, transmise cu sfințenie din generație în generație. Chiar și astăzi cuplurile care nu doresc să afle sexul copilului înainte de naștere apleacă urechea la ele. În plus, potrivit Despre.copii. ro, colecția în materie s-a îmbunătățit cu formule de calcul mai sofisticate. Iată însă cum credeau bunicile noastre că pot afla sexul copilului: 
1. Cel mai evident semn era forma burticii. Gravidele cu burta rotundă credeau că vor avea fetiță, pe când burta ascuțită se credea că ascunde un băiețel. 
2. O altă metodă folosea câteva picături de ulei turnate pe cea mai înaltă parte a abdomenului. Dacă uleiul se scurgea repede, era semn că va veni un băiat, iar dacă curgea încet, însemna că gravida așteaptă o fată. 
3. Cea mai cunoscută, chiar și astăzi, este metoda verighetei. Aceasta se leagă cu un fir de ață și se ține atârnată deasupra burții. Dacă verigheta se mișcă în cercuri, înseamnă că în pântecul mamei se ascunde o fată. Dacă se mișcă în linii drepte, se va naște un băiat.
4. Astăzi, circulă și alte formule de calcul, mai sofisticate, care îți garantează că vei afla sexul copilului înainte să fie vizibil la ecograf. De pildă, ar trebui să aduni vârsta mamei cu luna în care s-a născut și luna în care a fost conceput copilul. Dacă rezultatul adunării e un număr impar, înseamnă că aștepți un băiat. Dacă rezultatul e par, aștepți o fetiță. 
5. O altă formulă îți cere să aduni doar vârsta mamei și luna în care a conceput copilul. De data aceasta rezultatul par înseamnă băiat, iar rezultatul impar înseamnă fată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum se poate anticipa  un accident vascular
Vineri, 29 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Primele semne ale sindromului Parkinson
Pagina a fost generata in 0.3574 secunde