Medicul de gardă

"Copilul se balonează mai ceva ca un om mare!"

127

Articole de la același autor

"Este normal ca un copil de doi ani să se baloneze mai ceva ca un om mare și să se plângă că-l doare burtica toată ziua? Socrul meu a avut probleme mari cu stomacul și mă gân-desc să nu fie ceva genetic. Pediatra m-a liniștit, dar m-ar interesa și o altă părere. Sunt o mamă speriată, care vă mulțumește pentru înțelegere!".
v v v
Dintotdeauna, fie că este vorba despre persoane de vârstă adultă sau de copii, balonarea le-a creat, deopotrivă, un mare disconfort, 
ne-a spus dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed. În cazul copiilor, trebuie precizat că aproape toți se confruntă cu această problemă, și asta de la vârste foarte mici. De exemplu, bebelușii, cât timp se hrănesc cu lapte matern, elimină gazele chiar mai mult comparativ cu adulții, iar flatulența este considerată ceva normal. La această vârstă, copiii se balonează din cauză că înghit aer în timpul mesei sau, pur și simplu, consumă alimente care, prin natura lor, favorizează balonarea. Dacă însă părinții constată că lucrurile scapă de sub control, se pot prezenta cu micuții la un specialist, care, prin investigațiile medicale dispuse, va aprecia dacă sunt depășite sau nu limitele normale la acest capitol. De asemenea, medicul pediatru va alcătui și o listă cu alimentele și băuturile recomandate în astfel de situații. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Cetățenești : "Vreau să ajut un copil!"
Sâmbătă, 29 Martie 2014
Stire din Social : Copil mușcat de față de un maidanez
Miercuri, 19 Martie 2014
Stire din Eveniment : Copil de cinci ani, lovit de mașină
Pagina a fost generata in 0.4592 secunde