Noutate medicală în Constanța. Testul care depistează bolile de stomac, prin aerul expirat

740
Noutate medicală  în Constanța. Testul  care depistează bolile  de stomac, prin aerul expirat - noutatemedicala-1435843431.jpg

Articole de la același autor

Helicobacter pylori este o bacterie care infectează mucoasa stomacului și a duodenului. Deși nu are simptome clare, pacienții care sunt infectați pot prezenta dureri abdominale, greață, balonare, vomă sau scădere în greutate. Pentru a depista această bacterie, medicii din cadrul Centrului medical de gastroenterologie, hepatologie și endoscopie digestivă Gastromond pun la dispoziția pacienților care prezintă aceste simptome cel mai modern test de depistare a bacteriei: testul respirator cu uree.

"Rata de infecție cu helicobacter pylori este de 40%în Europa. Această bacterie determină, în cele mai multe dintre cazuri, inflamații la nivelul stomacului, precum gastrita atrofică sau ulcer. Helicobacter Test INFAI are numai scop diagnostic. Acesta este un test al aerului expirat, care se poate realiza pentru pacienți cu vârsta peste 12 ani, dar și adulți, pentru a determina prezența bacteriei helicobacter pylori în stomac.

Considerat cel mai bun test pentru depistarea acestei bacterii, este ușor de efectuat, neinvaziv și nedureros. Pacientul bea un suc de citrice în care s-a dizolvat uree marcată cu un izotop neradioactiv al carbonului, urmând ca pacientul să expire într-o pungă specială care măsoară nivelul de dioxid de carbon și afișează rezultatul investigației.

Testul se face numai în condițiile în care pacientul nu suferă deja de o afecțiune a stomacului, dacă nu a urmat în ultimele patru săptămâni un tratament cu antibiotice sau în ultimele două săptămâni un tratament specific bolilor digestive.

Investigația se face pe stomacul gol, astfel că pacientul nu trebuie să fi consumat alimente sau lichide cu șase ore înainte", precizează specialiștii din cadrul centrului medical.

Pentru informații suplimentare și programări, aveți la dispoziție numerele de telefon 0341.462.767 și 0770.255.914. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3631 secunde